Vraag naar voedsel stijgt tussen 2010-2050 met 35% tot 56%.

0

Wereldwijd zijn er meer 820 miljoen mensen die niet genoeg te eten hebben. Tegelijkertijd zorgen klimaatverandering en de toenemende concurrentie om land en water ervoor dat we ons steeds vaker afvragen of we in de toekomst voldoende voedsel kunnen produceren om aan de vraag te kunnen voldoen. De resultaten van een nieuw onderzoek van Wageningen University & Research, IIASA en Universiteit Twente dat in Nature Food is gepubliceerd, kunnen worden gebruikt voor het benchmarken van wereldwijde prognoses voor voedselzekerheid en als input dienen voor beleidsanalyses en een publiek debat over de toekomst van voedsel. Dit onderzoek is onderdeel van een onderzoeksproject getiteld “Ethics, Politics, Knowledge and Our Planet’s Food Futures.” geleid door UT Universitair Docent in de Wijsbegeerte Yashar Saghai.

Ondanks het feit dat het aanbod van voedsel sinds de jaren ’60 enorm is gestegen, blijft de vraag hoe we wereldwijde honger kunnen uitroeien – een van Duurzame Ontwikkelingsdoelen – en de groeiende wereldbevolking de komende jaren kunnen voeden een grote uitdaging. Door klimaatverandering en de toenemende concurrentie om land en water wordt het probleem alleen maar groter. Het wordt daarom steeds urgenter dat er effectieve beleidsplannen komen voor het waarborgen van wereldwijde voedselzekerheid en dat we een beter inzicht krijgen in de onderliggende oorzaken van wereldwijde honger.

DE VRAAG NAAR VOEDSEL EN HET RISICO OP HONGER

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verified by ExactMetrics