Seminar: AI, hoe en waar te beschermen met een octrooi?

0

Welke kunstmatige intelligentie-uitvindingen zijn octrooieerbaar en hoe moeten ze worden geoctrooieerd? Wat zijn de verschillen in octrooieerbaarheid van AI-uitvindingen tussen de Europese en Amerikaanse aanpak? En is er een mogelijkheid om een ??computerprogramma te patenteren, in de EU of de VS?

Dit zijn enkele van de vragen (zelfs onzekerheden) waar veel bedrijven in ons gebied momenteel mee te maken hebben. Daarom organiseert Brainport TechLaw op 31 januari in Eindhoven een seminar waarin ervaren experts inzichten en antwoorden geven – zowel vanuit het oogpunt van een behandelaar / patentaanvrager als van juridische AI-patentspecialisten.
 
Voor wie is het seminar bedoeld?

• Bedrijven die technologieën gebruiken zoals AI, machine learning en deep learning en meer willen weten over de mogelijkheden om deze te beschermen met een octrooi
• Studenten die geïnteresseerd zijn in IP-aspecten van AI, machine learning en deep learning
• Anderen die geïnteresseerd zijn in AI, machine learning en deep learning en mogelijkheden om dit in een commercieel bedrijf te gebruiken

Programma
 
15.00 aankomst en registratie
   
15.30 Erik van Breusegem (SIMON)
Technologie-ondernemer met passie voor disruptie in B2B. Elk domein waar de technologie aanwezig is om dingen slimmer, beter, eenvoudiger en goedkoper te maken, maar nog niet volledig wordt toegepast. Momenteel actief in het domein van deep learning (neurale netwerken).
Erik zal een presentatie geven over het bedrijf Thomas en uitleggen hoe zij technologieën als AI, machine learning en deep learning gebruiken.
 
16.00 Patrick Busch (de octrooigemachtigden van De Vries & Metman)
Patrick heeft uitgebreide ervaring als octrooigemachtigde in de industrie. Hij is ook een van de weinige Europese octrooigemachtigden met een Master in Science in computerwetenschappen. Zijn vakgebied is software en digitale technologieën, waaronder telecommunicatie, internet, multimedia, informatietechnologie en gebruikersinterfaces.
 
16.30 Dvorah Graeser (KISSPatents)
Dvorah is een Amerikaanse octrooigemachtigde met meer dan 21 jaar ervaring. Ze is van mening dat innovatiebescherming betaalbaar en beschikbaar moet zijn voor alle ondernemers. Ze is bijgestaan ??door octrooigemachtigden met ervaring in techniek, software en biowetenschappen.
 
17.00 Vragen, discussie en drankjes
 
18.00 Einde van het seminar
  
Kosten: Voor leden van Brainport Techlaw: gratis. Voor niet-leden: het bijwonen van de eerste bijeenkomst van Brainport TechLaw is gratis, daarna € 75, – per meeting.

Plaats en tijd: donderdag 31 januari, 1500-1800 uur,
ISAAC Marconilaan 16, 5621 AA Eindhoven

Aanmelden voor het event kan hier.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verified by ExactMetrics