Erik Loopstra en Vadim Banine ontvangen European Inventor Award voor geavanceerde microchipproductie

0

Het European Inventor Award kondigde vandaag de winnaars van de European Inventor Award 2018 aan tijdens een ceremonie in Parijs, Saint-Germain-en-Laye, bijgewoond door ongeveer 600 gasten uit de sectoren politiek, bedrijfsleven, intellectuele eigendom, wetenschap en academische wereld. De winnaars komen uit zeven landen (Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nederland, Zwitserland, Rusland en de VS) en omvatten vier vrouwen, het hoogste aantal ooit in de geschiedenis van de prijs. De jaarlijkse Award eert individuen en teams die met hun uitvindingen hebben bijgedragen aan het bevorderen van technologie, verdere sociale en economische ontwikkeling en het genereren van werkgelegenheid. De winnaars werden gekozen door een onafhankelijke internationale jury van meer dan 500 personen en teams van uitvinders die naar voren zijn geroepen voor de Award van dit jaar.

“De inventiviteit en creativiteit van de winnaars van de European Inventor Award dit jaar wijzen op de aantrekkelijkheid van Europa als een technologisch topregio voor wetenschappers en uitvinders van over de hele wereld,” zei EPO-president Benoît Battistelli tijdens de prijsuitreiking.

“Ik ben bijzonder verheugd te zien dat de editie van dit jaar de sterke bijdrage van vrouwelijke uitvinders erkent op vele gebieden die traditioneel worden gedomineerd door mannen. Door hun prestaties hebben al deze individuen hun sporen achtergelaten in een reeks industrieën en hebben ze mogelijkheden gecreëerd die anderen konden benutten. nooit gedacht, ze helpen om het vervoer milieuvriendelijker te maken, waardoor we afval kunnen verminderen en levensreddende medische implantaten kunnen aandrijven.De uitvindingen drijven de productie en medische processen aan, stellen ons in staat om in het menselijk lichaam te kijken voor medische diagnose en zelfs fysieke metingen wetten op de kleinste schalen. “

De winnaars van de European Inventor Award 2018 zijn:

Industry
Research
Jens Frahm(Duitsland)
Snellere, real-time MRI
Het wijdverspreide gebruik van magnetische resonantie beeldvorming (MRI) als medisch diagnostisch hulpmiddel is grotendeels te danken aan de Duitse biofysicus Jens Frahm. Hij ontwikkelde de snelle low angle shot (FLASH) -scantechniek die de MRI-scansnelheden met een factor 100 versnelde en MRI’s praktisch maakte voor klinische toepassing. Hij heeft sindsdien MRI-technologie in het videotijdperk gebracht. Het FLASH-platform van Frahm is de meest succesvolle patentactiva van de Max Planck Society.
Non-EPO countries
Esther Sans Takeuchi(Verenigde Staten)
Batterijen om het hart te resetten
Chemisch ingenieur Esther Sans Takeuchi bedacht de compacte batterijen die de meeste implanteerbare hartdefibrillatoren (ICD’s) voeden. Gebruikt door miljoenen patiënten verminderen ICD’s de incidentie van een hartaanval aanzienlijk door levensreddende schokken toe te dienen. Haar ontwerp verlengde de levensduur van de batterij aanzienlijk en verminderde de frequentie van operaties voor batterijvervanging voor patiënten die al risico liepen door hartproblemen. De lithium / zilver vanadiumoxide batterij is slechts een van de 150 patenten van Sans Takeuchi, waardoor ze een van de meest productieve uitvinders van de VS is.
Small and medium-sized enterprises (SMEs)
Jane ní Dhulchaointigh and team (Ierland)
Sugru: multifunctionele kneedbare lijm
Iers productontwerper Jane ní Dhulchaointigh en haar team hebben een kneedbare veelzijdige lijm ontwikkeld die de sterkte van een superlijm combineert met de buigbaarheid van rubber. Vernoemd naar het Ierse woord voor spel, is lijm van ní Dhulchaointigh, Sugru, het resultaat van meer dan 8000 uren onderzoek in het laboratorium en opent nieuwe mogelijkheden om alledaagse voorwerpen te repareren en te personaliseren. Sugru helpt de manier waarop we over onze bezittingen en het afval dat wordt gegenereerd veranderen wanneer we ze gewoon weggooien en vervangen.
Popular Prize
Erik Loopstra (Nederland) en Vadim Banine (Nederland / Rusland)
EUV-lithografie voor kleinere, krachtigere microchips
De Nederlandse systeemingenieur Erik Loopstra en de Nederlands-Russische fysicus Vadim Banine werden door het publiek gekozen in een online poll om de populaire prijs van dit jaar te ontvangen voor hun ontwikkeling van de ultraviolette lithografie (EUVL) productietechnologie, die hoogenergetische lasers gebruikt om details op nanoschaal te bereiken , waardoor er kleinere, snellere en krachtigere halfgeleiders worden geproduceerd. Dankzij Loopstra en Banine en hun onderzoeks- en engineeringteams wordt de volgende generatie microprocessors geproduceerd met Europese hi-tech. Zij ontvingen de meeste stemmen uit de duizenden die het publiek online publiceerde van 24 april tot 3 juni.
Lifetime achievement:
Ursula Keller (Zwitserland)
Ultrasnelle gepulseerde lasers
De Zwitserse fysicus Ursula Keller ontwikkelde de SESAM-spiegel, een handige en praktische methode om continu laserlicht in ultrasnelle laserpulsen te veranderen. Haar methode is de toonaangevende technologie voor commerciële ultrasnelle lasers die in veel industriële en medische toepassingen worden gebruikt. Gedurende een carrière van 30 jaar is Keller doorgegaan met het bevorderen van de laserwetenschap door middel van compactere, efficiëntere en krachtigere ontwerpen die van pas komen op gebieden variërend van wetenschappelijk onderzoek tot telecommunicatie en consumentenelektronica.

De finalisten waren

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verified by ExactMetrics