Stéphane Simonetta volgt Wim Pelsma op als ceo van Aalberts.

0

Als lid van het groepsmanagement is Stéphane Simonetta momenteel CEO Industry Division van het in Denemarken gevestigde Grundfos, nadat hij in 2015 bij het bedrijf kwam als COO van de Groep. Hij is een Frans staatsburger, afgestudeerd in industriële engineering en informatica, heeft een brede internationale ervaring en een achtergrond in de maakindustrie.

Stéphane Simonetta begon in 1996 voor Thomson Multimedia te werken in verschillende supply chain-functies in Azië, Noord-Amerika en Europa. In 2005 trad hij in dienst bij Valeo, waar zijn laatste functie Group China Supply Chain and Production System Director was. In 2012 stapte hij over naar het in Zwitserland gevestigde Honeywell Transportation Systems, waar hij verschillende leidinggevende functies bekleedde en uiteindelijk Vice President Global Operations werd.

blank

The Dutch High-Tech high-performance ecosysteem. You can request a copy from Link magazine: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Peter van Bommel, voorzitter
“De Raad van Commissarissen is verheugd Stéphane Simonetta voor te dragen om Aalberts in de volgende groeifase te leiden. Hij heeft een schat aan ervaring als zakelijk leider in wereldwijde bedrijven en werkt in de maakindustrie.

We zijn dankbaar voor de geweldige bijdragen van Wim Pelsma. Onder zijn leiding heeft Aalberts een aanzienlijke transformatie ondergaan en gedurende vele jaren duurzame winstgevende groei gerealiseerd. Het bedrijf staat er uitstekend voor en is zeer goed gepositioneerd voor de toekomst.”

Het benoemingsvoorstel zal ter goedkeuring aan de aandeelhouders worden voorgelegd op de Buitengewone Algemene Vergadering (BAVA) die op 7 september 2023 zal worden gehouden. Onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders treedt Stéphane Simonetta toe tot de Raad van Bestuur van Aalberts N.V. Na goedkeuring zal de Raad van Commissarissen Stéphane Simonetta benoemen tot Chief Executive Officer om de verantwoordelijkheden over te nemen van Wim Pelsma, die tot eind 2023 beschikbaar blijft als adviseur, om een soepele overgang te waarborgen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics