Afvalregisseur Seenons haalt €10M op voor verdere ontwikkeling van het Circulaire platform

0

Vandaag maakt tech-platform Seenons bekend €10 miljoen te hebben opgehaald in een recente investeringsronde. Het doel is om dit bedrag te investeren in het verder ontwikkelen van Europa’s grootste circulaire platform, dat concreet internationalisering en verbetering van de technologie betekent. Import van afval, verbranding, oceanen vol plastic – in het licht van klimaatverandering kan dit niet meer. Seenons versnelt als ‘afvalregisseur’ de circulaire transitie en kan dankzij investeerders als Invest-NLCapitalT., TablomontoSwiss Post en Shamrock Ventures deze impact op internationaal niveau vergroten.

blank

Joost Kamermans

Afvalregisseur – van lineair naar circulair

Seenons is gebouwd om als broodnodige ‘afvalregisseur’ de circulaire transitie te versnellen. Een onafhankelijk tech-platform dat als eerste afvalbedrijf geld verdient door daadwerkelijk afval te verminderen, zonder gestrande activa of gevestigde belangen. In 4 jaar tijd is Seenons uitgegroeid van een innovatief idee tot een internationaal bedrijf met meer dan 75 werknemers en kan zich het leidende circulaire platform van Europa noemen.

‘’We zijn heel trots om aan te mogen kondigen dat ons bedrijf met succes € 10 miljoen heeft opgehaald in een recente financieringsronde, zelfs in moeilijke macro-economische omstandigheden. We willen CapitalT, Tablomonto, Shamrock Ventures, Swiss Post Ventures en Invest-NL oprecht bedanken voor hun steun en geloof in onze missie,’’ aldus Joost Kamermans, mede-oprichter en CEO van Seenons.

Urgentie circulariteit

Het recente nieuws dat Nederland afval uit Rome importeert om de verbrandingsovens te laten draaien, laat de urgentie zien om meer circulair te worden. Landen in heel Azië en Afrika weigeren Europees afval te accepteren en nu wordt het hier aan elkaar doorgegeven. “Ons doel is om te investeren in een wereld zonder afval, wat belangrijker is dan ooit als je kijkt naar klimaatverandering, uitputting van hulpbronnen en geopolitieke spanningen die vragen om meer strategische autonomie. We streven ernaar om verbranding, het gebruik van stortplaatsen en het dumpen van afval in onze oceanen uit te bannen, aangezien er letterlijk geen tijd te verliezen is,“ geeft Joost aan.

blank

Martin Kayser

blank

Link magazine editie februari/maart 2023 | jaargang 25 thema: Volle buffers en toch tekorten. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

“Als Invest-NL zien we de urgentie om te transformeren van een lineaire naar een circulaire economie. Het platform van Seenons is een belangrijke digitale motor voor de circulaire economie die organisaties verbindt met afval, vervolgens koppelt aan logistieke dienstverleners en verwerkers die het afval omzetten in waardevolle materialen en producten. Daarmee past Seenons perfect in onze investeringsstrategie om bedrijven te ondersteunen die de transitie naar een circulaire economie versnellen,” legt Elwin van Rooijen, investment manager bij Invest-NL, uit.

Samen op weg

Martin Kayser, mede-oprichter van Seenons en CTO: “Met deze financiering willen we hogere stappen op de R-ladder mogelijk maken: Reduce / Reuse / Recycle, in meerdere landen in heel Europa. We zullen zwaar investeren in ons leidende Europese circulaire platform, een onafhankelijk platform dat dient als afvalregisseur om de economie te transformeren van lineair naar circulair.”

Partners uit Europa kunnen zich bij het platform aansluiten, en hiermee bij de missie om mensen samen te brengen voor een afvalvrije wereld. Dit gaat om bedrijven met veel afval die verspilling tegen willen gaan, logistieke bedrijven, afvalverwerkers, afvaladviseurs en hergebruik-oplossingen.

Seenons is een techbedrijf opgericht in 2019 met een missie om mensen samen te brengen voor een afvalvrije wereld. Schone technologie en slimme logistiek worden ingezet om iedereen in de afvalketen bij elkaar te brengen, om afval – waardevolle grondstoffen – te besparen. Met het Seenons-platform en de ondersteunende app kan bedrijfsafval worden gekoppeld aan een circulaire processor die het upcyclet tot nieuwe producten, waardoor het een nieuw leven krijgt. Koffiekorrels worden bijvoorbeeld zeep, sinaasappelschil wordt sinaasappelsap. Als er geen ‘match’ is, zorgt de technologie ervoor dat afval op de meest efficiënte en duurzame manier wordt afgevoerd, waarbij het bestaande transportnetwerk wordt gebruikt voor maximale efficiëntie, waardoor CO2 en verkeer in steden worden verminderd. Seenons is een amsterdamse start-up met een groeiend internationaal team van ‘waste warriors’: momenteel actief in heel Nederland, aanwezig in de Benelux met plannen om verder uit te breiden naar Europa; het creëren van een afvalvrije wereld voor iedereen.

CapitalT ondersteunt ondernemers van alle achtergronden die briljante teams ontwikkelen waar wij deel van willen uitmaken. Die doelgerichte bedrijven bouwen rond de technologieën van de toekomst en die de passie en intuïtie hebben om hun deskundige ideeën om te zetten in echte doorbraken. Onze oprichters zijn digital natives die de behoeften van de hedendaagse consument begrijpen en hun industrieën willen verbeteren en traditionele benaderingen willen uitdagen door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, machine learning of big data. Het zijn ondernemers die willen bijdragen aan een betere, duurzamere en gelijkwaardige wereld.

Tablomonto is een durfkapitaalbedrijf dat bouwt met en ondersteuning biedt aan oprichters die een betere toekomst vormgeven. Wij geloven dat technologie de wereld ten goede of ten kwade kan ontwrichten en we kiezen ervoor om ons te concentreren op het betere: technologie ten goede. Ons doel is dat de wereld er in 2030 niet alleen uitziet, maar ook beter is voor meer mensen dan nu. We voegen al vroeg waarde toe, niet alleen door kapitaal te investeren, maar ook door te ondersteunen hoe een bedrijf wordt opgebouwd; het ontwikkelen van teams, het geven van toegang tot een relevant ecosysteem en het geven van toegang tot meerfasenfinanciering.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics