Renewi en ROCKWOOL vernieuwen samenwerking Rockcycle

0

Rockcycle is de recycling service waarmee steenwol resten worden ingezameld en teruggehaald via bouwplaatsen. Geen nieuw concept, want ROCKWOOL en Renewi ontwikkelden de service jaren geleden al. Onlangs hebben ze de samenwerking vernieuwd en de service verbeterd. Naast de recycling van steenwol voortkomend uit grote projecten werken de beide partijen ook samen aan de opzet van diverse inzamelpunten voor de verwerking van kleinere hoeveelheden steenwol. Want in een tijd waarin circulariteit en de circulair bouwen steeds belangrijker worden, is deze service steeds meer in focus in bouwprojecten.

paul steen

In de bouwbranche en de industrie wordt steeds vaker bewust gekozen voor processen met een minimale impact op de omgeving. Door gebruik te maken van Rockcycle lever je een directe bijdrage aan een circulaire economie, door vermindering van afval én verlaging van het primair grondstofgebruik. “We ervaren een groeiende vraag naar het gebruik van Rockcycle”, aldus Paul Steen, Sales Director ROCKWOOL Benelux. “Met de vernieuwde samenwerking kunnen we nog beter inspelen op de klantvraag en tegelijkertijd nog meer bijdragen aan de circulaire economie”.

Samenwerking met Renewi
Renewi is een toonaangevend waste-to-product bedrijf dat elke dag gebruikte materialen een nieuw leven geeft. Uit het afval van vandaag worden de grondstoffen van morgen gewonnen. “Wij zijn trots op de samenwerking met ROCKWOOL waarmee we nog meer afval gaan omzetten in nieuwe grondstoffen”, aldus Meinderdjan Botman, Managing Director Commercial Waste Nederland. “Voor Renewi is afval een denkwijze en een mogelijkheid. Met onze kennis en ervaring in combinatie met een uitgebreid aanbod aan diensten zijn we in staat om duurzame en praktische recyclingoplossingen te bieden. Zo dragen we gezamenlijk bij aan een schonere, circulaire wereld waarin afval niet meer bestaat.”

Meinderdjan Botman

Voor de inzameling van steenwol resten, ziet ROCKWOOL daarom in Renewi de ideale partner. Samen bieden ze professionele ondersteuning bij de inzameling en verwerking van ROCKWOOL steenwolresten, die ROCKWOOL hergebruikt als secundaire grondstof voor nieuwe steenwol producten. Renewi verzorgt zowel de logistiek als de administratie en is daarom het centrale aanspreekpunt wanneer je meer wilt weten of gebruikt wilt maken van Rockcycle. Voor de standaardtarieven van Rockcyle of algemene vragen, kun je contact opnemen met de ROCKWOOL Customer Service.

Jos Dumoulin

Recycling van steenwol resten
In 2019 werd wereldwijd door ROCKWOOL Group zo’n 159.000 ton steenwol resten verwerkt en gebruikt voor de vervaardiging van nieuwe steenwol producten. Met behulp van containers op de bouwplaats worden steenwolresten eenvoudig ingezameld en gescheiden van het overige bouwafval. In de Benelux haalt Renewi de containers op en levert ze af bij de recyclingfabriek van ROCKWOOL in Roermond. Hier worden de steenwolresten tot briketten geperst welke als grondstof hergebruikt worden. Jos Dumoulin, Technical Director Operations ROCKWOOL B.V., licht toe: “Onze hoogwaardige steenwol producten bestaan zo tot wel 50% uit gerecyclede materialen. We zijn er trots op dat we met Rockcycle kunnen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van ROCKWOOL Group én aan een duurzame toekomst voor volgende generaties.

Kies voor Rockcycle

Link magazine juni/juli 2020, Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: uitgever@linkmagazine.nl


Maak gebruik van Rockcycle bij de renovatie of sloop van jouw project en draag bij aan een beter milieu. Je kunt ROCKWOOL steenwol isolatie, Rockfon plafond- en wandpanelen en Rockpanel gevelbekleding aanbieden ter recycling. Wil je naast ROCKWOOL steenwolresten ook ander bouwafval aanbieden? Deze afvalstroom valt buiten het Rockcycle programma. Neem hiervoor direct contact op met Renewi.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verified by ExactMetrics