Korvis: Innovatieve processen in recordtempo naar de markt brengen

0

In de economie van vandaag is het cruciaal om producten snel op de markt te introduceren. Maar staat er achter elk innovatief idee wel een onmiddellijke productiecapaciteit klaar? Met de landing van Korvis in Europa is het antwoord volmondig ja. Een gesprek met Frédéric De Jaegher (sales en marketing manager) en Ward Van de Walle (vice-president new business development) over hoe Korvis vanuit zijn drie Europese vestigingen van toegevoegde waarde kan zijn in machinebouw voor life sciences en advanced manufacturing.

Medische machine in opbouw bij NACS (Andy Kirkpatrick en Ward Van De Walle).

 Tegen welke hindernissen botsen productiebedrijven vandaag aan?

Frédéric De Jaegher: “In Europa houden bedrijven graag de touwtjes zelf in handen. Creatieve ideeën worden uitgebroed tot innovatieve producten die vervolgens opgeschaald moeten worden voor industriële productie. Stap voor stap bouwen bedrijven hun eigen capaciteit op. Zo ging het altijd, maar de markt vandaag is onverbiddelijk. Onderzoekstrajecten kosten tijd en geld. De stap van doorbraak naar geld opleveren moet dan zo kort mogelijk om de concurrentie het hoofd te bieden. Zeker in de sectoren life sciences en advanced manufacturing waar wij onze pijlen op richten, is die time-to-market cruciaal.”

Ward Van de Walle: “Tegelijkertijd zijn machines complexer dan ooit. Ze zijn een nauwgezet samenspel tussen besturingssoftware en mechanische en elektrische engineering. Productiecapaciteit bouwen vraagt dus om expertise en forse investeringen. Of om een goed gesprek met ons. Want Korvis dankt zijn bestaansrecht aan deze lacune. We stellen onze ingenieurs en infrastructuur ten dienste van bedrijven om machines op hun maat te bouwen. ”

 Waarom zouden bedrijven hun machines beter door een partner laten bouwen?

Ward Van de Walle: “Een nieuw product op de markt zetten brengt heel wat onzekerheid met zich mee. Hoe goed zal het verkopen? Welke infrastructuur heb ik nodig in de productie? Welke regelgevingen gelden er in de afzetmarkt? In life sciences en advanced manufacturing is R&D cruciaal maar dat vraagt een zeer sterke focus op de corebusiness. Van hoe het opschalen naar een rendabele productie het beste kan verlopen hebben ze vaak minder kaas gegeten. Het is immers het resultaat dat telt, niet de machine.”

 Frédéric De Jaegher: “Onze expertise ligt net in die machine en hem zodanig ontwerpen, engineeren en finetunen dat de klant er een maximale marge uit kan halen. Zonder zelf risico’s te moeten nemen of investeringen te doen. En alles uiteraard volgens geldende kwaliteitssystemen, zoals ISO-13485 en regelgevingen. Bovendien kan de klant door onze aanwezigheid op drie continenten profiteren van lokaal produceren: geen invoerrechten, lange levertijden of hoge transportkosten dus en altijd reserveonderdelen vlakbij.”

 Maar hoe zit het dan met de eigendom van de machine?

Frédéric De Jaegher: “We zijn er om de ideeën van klanten te vertalen in de meest kostenefficiënte machine mogelijk. Het beste vertrekpunt daarvoor is vertrouwen. Alle informatie en technologische vernieuwingen die in het bouwen van de machine kruipen, kortom de volledige intellectuele eigendom, blijft bij de klant. Korvis is immers geen productiebedrijf dat zijn capaciteit op overschot wil benutten. Neen, wij werken louter als machinebouwer voor onze klanten om ze te helpen groeien met minder kosten, minder risico en een snellere time-to-market.

 Ward Van de Walle: “Een solide machinebouwer bovendien, want wij maken deel uit van de Burke Porter Group waardoor we de financiële slagkracht hebben om ook grote projecten tot een goed einde te brengen. Recent gebeurde nog de acquisitie van NACS in Minneapolis om de groei in life sciences projecten een boost te geven. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de bouw van complexe robotcellen en automatische machines. Aanvullend biedt het NACS team een ‘contract manufacturing service’ aan: de assemblage van medische producten in een eigen clean room op een eigen productielijn. De Burke Porter slogan ‘wij voorzien de wereld van intelligente machines’ is ook perfect op het lijf van Korvis geschreven.”

 Welke ambities koestert Korvis?

Ward Van de Walle: Korvis mag dan een nieuwkomer in Europa zijn, in Amerika en Azië is er wel al een succesverhaal geschreven. Wij brengen dus een beproefd concept naar Europa omdat bedrijven hier met dezelfde uitdagingen kampen. Een concept dat hier nog te weinig ingang heeft gevonden en net van enorme toegevoegde waarde kan zijn om de concurrentiekracht te vrijwaren. Dat is de boodschap die we willen brengen. We draaien nu een omzet van 30 miljoen euro. Het is de bedoeling om dat op vijf à tien jaar naar 100 miljoen euro te brengen. Dat zou een jaarlijkse groei in dubbele cijfers betekenen, maar we geloven er hard in.

 Frédéric De Jaegher: “We hebben onze start in elk geval niet gemist. Momenteel werken we al aan drie projecten, waaronder een alfaprototype dat live te ontdekken zal zijn tijdens de Olympische spelen in Tokio 2020. Dankzij de geografische spreiding over drie sites (België, Italië en Polen) zijn we meteen altijd dicht bij onze Europese klanten. In België wordt gewerkt vanuit de vestiging van zusterbedrijf Van Hoecke Automation in Gavere (vlakbij Gent). Een perfecte uitvalsbasis door de kennis en knowhow die hier ook al aanwezig is.”

VHA Technology Day

Korvis zal op 28 november present zijn op de VHA Technology Day in Gavere. Daar zal een antwoord geboden worden op hoe een slim en flexibel productieapparaat gepersonaliseerde stukgoederen kan produceren aan de prijs van een serievolume. Een uitdaging die ook bedrijven in life sciences en advanced manufacturing aangaat. Het programma is een mix van korte presentaties en live demo’s tijdens de huisbeurs. Inschrijven kan tot 20 november via e-mail naar technologyday@vha.be.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verified by ExactMetrics