Interflon opende op 14 maart een nieuwe fabriek die direct achter de bestaande fabriek in Roosendaal staat. Hiermee beschikt het bedrijf over twee aparte productielocaties voor respectievelijk de food- en non-food producten en voldoet bovendien aan de ISO21469; een certificaat dat verder gaat dan H1 en een (nog) hogere mate van zekerheid biedt.
Het succes van Interflon baseert zich al bijna veertig jaar op drie pijlers: een eigen R&D afdeling, een wereldwijde verkooporganisatie en een database met een schat aan kostenbesparende toepassingen. Niet voor niets is het uitgangspunt van het bedrijf: het verlagen van onderhoudskosten en energieverbruik door toepassing van smeermiddelen die de wrijving sterk verlagen.
Opening tweede fabriek
Het volledige concept, waarbij advies en de juiste producten centraal staan, is dermate succesvol dat het noodzakelijk was om de bestaande productielocatie in Nederland uit te breiden met een tweede fabriek die op 14 maart j.l. werd geopend door de Wethouder van Economische Zaken, Dhr Hans Verbraak.
Beide fabrieken beschikken over praktisch identieke productielijnen. De lijnen verschillen uitsluitend in capaciteit omdat het bedrijf verwacht voor specifiek de voedingsmiddelen industrie meer te gaan produceren. Het voordeel van twee identieke lijnen is onder andere dat in geval van calamiteiten in één van de fabrieken, de productie van – een deel – van de smeermiddelen is over te nemen in de andere fabriek.
ISO21469
Door deze tweede fabriek te bouwen en in gebruik te nemen, kreeg Interflon bovendien de mogelijkheid om zich te certificeren conform ISO21469. Deze norm specificeert voorschriften voor zowel de samenstelling en vervaardiging als het gebruik en de omgang met smeermiddelen voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Daarbij gaat het specifiek om smeermiddelen die incidenteel met de producten in contact kunnen komen.
Frédéric Mus, CEO van Interflon: “Dit kwaliteitsborgingssysteem gaat verder dan de al strenge H1 certificering omdat zowel de producten áls het productieproces, het verpakkingsproces, het transport en het in het productiebedrijf gehanteerde kwaliteitsmanagement worden beoordeeld.”
Visie 2020
Tot slot is de nieuwe fabriek gebouwd vanuit Interflons ‘2020 visie’. Een visie die beoogt om in dit jaar, wanneer het bedrijf veertig jaar bestaat, zoveel mogelijk te werken met hernieuwbare grondstoffen en géén afval meer te produceren. Bovendien moeten de producten dan zoveel mogelijk vrij zijn van schadelijke stoffen. Mus: “Hiermee wordt de lat inderdaad hoog gelegd voor onze R&D specialisten. Maar dat is niets nieuws. We kunnen én moeten dat eenvoudig doen voor een schone en veilige wereld.”