BUVO start met de bouw van een nieuwe productiehal

0

Sinds de oprichting van de Helmondse aluminium hogedruk gieterij, in 1980, is er veel gebeurd.  Met één medewerker in dienst, één gietmachine en in totaal 50m2 productieruimte begon BUVO Castings bijna 40 jaar geleden haar avontuur in de wereld van het aluminium gieten. Door oog voor precisie, detail en het extreme vakmanschap wisten de eerste opdrachtgevers BUVO moeiteloos te vinden. Binnen 2 jaar had BUVO al 3 gietmachines in het bezit en 6 medewerkers in dienst om aan de vraag te kunnen voldoen.  Inmiddels heeft de Helmondse organisatie de 24ste gietmachine, uit de BUVO geschiedenis, in gebruik genomen, werken er 24/7 meer dan 350 collega’s en meer dan 70 CNC bewerkingsmachines en produceert de organisatie 15.000.000 producten per jaar voor opdrachtgevers over heel de wereld.

 Door al deze ontwikkelingen is de organisatie letterlijk uit het jasje gegroeid. In 2017 werd er al een nieuwe CNC bewerkingshal van 5000 m2 toegevoegd aan de reeds bestaande productiefaciliteiten van BUVO Castings op de Achterdijk in Helmond. Deze hal biedt ruimte aan het meest moderne machinepark uit de gieterij branche. Producten voor bekende namen als Audi, BMW, McLaren, Mercedes, Volkswagen, Volvo en Intergas worden hier volgens de hoogst denkbare specificatie bewerkt en uitgeleverd.

 Ook binnen de ruggengraat van de organisatie, de gieterij, staat de organisatie niet stil. Continu worden modernere, efficiëntere en meer duurzame machines toegevoegd aan het bestaande machinepark. Om aan de nog altijd aanhoudende groeiende vraag te kunnen voldoen en het machinepark te kunnen blijven uitbreiden is de organisatie onlangs gestart met de voorbereiding voor de bouw van een extra productiehal. Deze hal zal medio 2019 herrijzen op de exact zelfde locatie als  waar de organisatie in 1980 startte.

 Bij oplevering biedt deze hal 1200 m2  extra productieruimte aan de organisatie en stijgt het totale aantal bebouwde vierkante meters naar 17500 m2. De nieuwe hal wordt uitgerust met de modernste technieken waarbij warmte teruggewonnen en hergebruikt wordt.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verified by ExactMetrics