Zelfsturend ERP op de Tesla-manier

0

unit 4Tesla is voor de auto-industrie wat Apple is voor smartphones. Dankzij de software van Tesla zullen zelfrijdende auto’s binnenkort technisch gezien de norm zijn. Is er binnen de bedrijfssoftware ook een dergelijke evolutie gaande?

ERP-systemen veranderen constant, maar er is nog ruimte voor verbetering. Bedrijven moeten vandaag betere beslissingen nemen, betere service bieden en nieuwe business opportunities uit hun data halen. De overstap naar de cloud is cruciaal om klanten beter te kunnen bedienen. Zo kun je met ERP:

 • gegevens op voorhand instellen, waardoor de gebruiker minder manuele taken hoeft uit te voeren;
 • potentiële problemen aanvoelen en gebruikers waarschuwen wanneer er iets fout dreigt te gaan of iets de aandacht vraagt;
 • intelligente aanbevelingen doen en traditionele en complexe taken zoals planning uitvoeren;
 • de drempel voor interactie tussen gebruikers wegnemen en overstappen op smart analytics, zodat processen zelfsturend zijn. 

Het juist gebruiken en toepassen van data zal ERP uiteindelijk meer automatisch en meer zelfsturend maken. Dat leidt tot een totaal nieuwe gebruikservaring, in vier stappen:

 1. Standaardiseer Het standaardiseren/structureren van procedures en het integreren van operationele en financiële systemen geeft alle stakeholders snel en duidelijk een beeld van de organisatie.
 2. Optimaliseer Door met gebruiksvriendelijke software op een intelligente manier data te beheren en integreren, kunnen bedrijven zich real time voorzien van updates en zo nodig meteen reageren.
 3. Wees slim Met goede en betrouwbare data zijn slimme analyses mogelijk. Cloud-applicaties zorgen ervoor dat werknemers toegang hebben tot informatie, die bewerken en op basis daarvan beslissingen nemen, kansen ontdekken en aanbevelingen doen.
 4. Laat applicaties zichzelf besturen Big data-analyses gecombineerd met in-memory-technologie en voorspellende patroonherkenningstools kunnen een potentiële correlatie tussen gedrag en voorspellingen blootleggen en maken ERP zo compleet zelfsturend. Deze voordelen halen gebruikers:
 • Niet meer elke keer alles regel per regel hoeven in te vullen, maar via een simpele ja/nee-pop-up de actie afronden.
 • Periodieke taken zoals onkostenaangiften laten voorspellen en vooraf invullen, gevolgd door een simpel ‘OK’.
 • Het systeem enkel laten attenderen op de uitzonderingen.
 • Presentatie van potentiële problemen, om de juiste actie te kunnen ondernemen.
 • Ondersteuning met intelligente aanbevelingen, waarna het systeem complexe acties zoals planning verder kan afwerken.

Kortom, waar de software van Tesla ervoor zorgt dat we binnenkort zelfrijdende taxi’s nemen en met auto’s zonder uitstoot rijden, zorgt ERP-software voor een gelijkaardig effect op de business. De mogelijkheden zijn dankzij de cloud zelfs eindeloos.

Kamal Rifai

Sales executive, Unit4

link Magazine 2/16:

https://issuu.com/henjuitgevers.nl/docs/link-02-2016

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics