Zebra lanceert nieuwe, getrainde ML-tool voor het foutloos lezen van adres-etiketten

0

Zebra Technologies Corporation, onthult vandaag Deep Learning Optical Character Recognition (DL-OCR). Deze oplossing ondersteunt fabrikanten en magazijnbeheerders die steeds meer behoefte hebben aan snelle, nauwkeurige en betrouwbare kant-en-klare deep learning-oplossingen voor compliance-, kwaliteits- en beschikbaarheidcontroles. Zebra onthult de DL-OCR oplossing op VISION 2022 in Stuttgart, Duitsland – een van de grootste en belangrijkste machine vision evenementen in EMEA, van 4-6 oktober 2022.

Een OCR-inspectie goed uitvoeren kan complex zijn. Verschillende factoren zoals gestileerde lettertypes, wazige, vervormde of verduisterde karakters, reflecterende oppervlakken en complexe, niet-uniforme achtergronden kunnen het onmogelijk maken om betrouwbare resultaten te bereiken met traditionele OCR-technieken.

Getraind neuraal netwerk

De nieuwe DL-OCR tool van industriële kwaliteit is een toevoeging aan de Zebra Aurora™ software die het lezen van tekst snel en eenvoudig maakt. DL-OCR wordt geleverd met een kant-en-klaar neuraal netwerk dat vooraf getraind is met behulp van duizenden verschillende afbeeldingen. Het kan meteen een hoge nauwkeurigheid leveren, zelfs bij zeer moeilijke situaties. Gebruikers kunnen robuuste OCR-toepassingen creëren in enkele eenvoudige stappen, zonder dat ze daarvoor expertise in machine vision nodig hebben. De intuïtieve Zebra Aurora™ interface maakt de set-up eenvoudig.
“Onze geavanceerde OCR-technologie is verbeterd en geoptimaliseerd door machine vision experts om state-of-the-art, industriële betrouwbaarheid te bieden,” zegt Donato Montanari, Vice President en General Manager, Machine Vision, Zebra Technologies. “Gebruikers markeren het te lezen gebied en de software doet de rest. Zebra Aurora™ werkt met de meeste lettertypes, zelfs gestileerde karakters, zodat het niet nodig is om lettertypes te trainen of bibliotheken aan extra software te onderhouden.”

Denken als datawetenschappers
Zebra’s DL-OCR speelt in op de behoefte aan snellere, nauwkeurigere vormen van automatisering bij magazijnbeheerders en fabrikanten. De tool helpt daarnaast om de huidige industriële imaging professionals meer te laten denken en handelen als data wetenschappers. “Onze visie is om ingenieurs in staat te stellen de nieuwste innovaties op dit gebied te benutten door ze toegankelijker te maken voor gebruik. Het betekent dat ingenieurs meer kunnen denken en handelen als datawetenschappers in het kader van toenemende volumes en soorten data waardoor ze de werking en zakelijke voordelen van deep learning-oplossingen beter kunnen begrijpen“, aldus Montanari. “In real-time kunnen waarnemen, analyseren en handelen kan worden bereikt met kant-en-klare deep learning tools die data aan de edge vastleggen en analyseren.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.