Yaskawa laat innovaties zien op WoTS 2018

0

In hal 11 op stand C008 van WoTS 2018 laat Yaskawa uiteenlopende innovaties zien, waaronder een Singular Control democel. Deze werkende cel maakt gebruik van producten van alle divisies van Yaskawa: Drives, Motion, Controls en Robotica. De Yaskawa MP3300iec vormt het vitale hart van de besturing. Deze krachtige machine controller stuurt alle negen assen aan; zowel die van de robots als de servo-assen. In de getoonde applicatie stuurt de MP3300iec de snelle GP8 Yaskawa robot aan en een delta robot. Dit loopt via een aantal zeer snelle, betrouwbare maar vooral ook veilige Sigma-7 servo’s die de delta robot en de lopende band aandrijven. Daarnaast bevat de cel het modulaire en extreem compacte I/O-systeem SLIO voor de sensoren.
De nieuwste Yaskawa robot, de HC10 collaborative robot (cobot), is ook in de Yaskawa-stand te zien. Bezoekers kunnen zelf het gemak en de gebruiksvriendelijkheid ervaren door de HC10 een paar taken te laten uitvoeren. De Human Collaborative 10 (HC10) is de eerste van een nieuwe roboticageneratie die Yaskawa heeft ontwikkeld om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar meer toegankelijke en collaboratieve robottoepassingen.
Verder worden meerdere innovaties getoond van Yaskawa die zorgen voor het vereenvoudigen en versnellen van alle processen. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe generatie frequentieregelaars, die begonnen is met de modellen van de GA700-serie. Deze energiezuinige regelaars kunnen alle voorkomende motoren aandrijven. Nog een innovatie die te zien is, is een praktijkvoorbeeld van MOTOLogix, de aansturing van robots vanuit een PLC. Hiermee wordt het eenvoudiger om robots te integreren in systemen en productielijnen. MOTOLogix is beschikbaar voor het eigen Controls platform, maar ook voor Siemens, Rockwell en B&R. De beursstand wordt gedeeld met Motion Control Automation, channel partner van Yaskawa in Nederland.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics