Wie wint de Nederlandse Innovatieprijs 2019?

0

Zo’n 800 bedrijven van uiteenlopende grootte en uit diverse bedrijfstakken hebben afgelopen tijd de Nederlandse Innovatie Monitor ingevuld. De uitkomsten moeten duidelijk maken hoe innovatief Nederlandse bedrijven zijn en hoe ze omgaan met actuele thema’s als de energietransitie en de Brexit. Het Amsterdam Centre for Business Innovation zet de monitor jaarlijks met medewerking van Link Magazine op touw. De invullers krijgen een rapportage en kunnen zich vergelijken met het gemiddelde van hun sector. Bovendien maken ze kans op de Nederlandse Innovatie Prijs 2019. Die wordt 26 juni uitgereikt in het AVROTROS-programma De Wereld van Morgen op NPO1.

‘Voor de prijs hebben we inmiddels een top-30 bedrijven geselecteerd die we nu allemaal bezoeken’, zegt Henk Volberda, juryvoorzitter, hoogleraar strategisch management & innovatie en directeur van het Amsterdam Centre for Business Innovation. ‘Er zijn dit jaar opvallend veel start-ups bij de invullers: jonge bedrijven met veel ideeën die blijkbaar ook echt kans zien om van nieuwe technologie business te maken. Bovendien zitten er veel bedrijven tussen die bezig zijn met Industrie 4.0, en bijvoorbeeld virtual reality of block chain-technologie inzetten: ze willen graag laten zien wat dit concreet oplevert.’

Vorig jaar stonden KPN, Youwe en Machinefabriek Boessenkool in de finale, en won de laatste. ‘Een parel in de Nederlandse maakindustrie’, aldus de jury, die vol lof was over de omslag die Boessenkool heeft gemaakt ‘van een fabriek naar een probleemoplosser en dienstverlener’. In de jury zitten vertegenwoordigers van onder meer Nederland ICT, VNO-NCW, FME, SER, TNO en EZ.

 

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.