Werkbezoek minister-president Mark Rutte aan Brainport Eindhoven

0

Minister-president Mark Rutte start zijn werkbezoek,  op 3 oktober,  aan Brainport Eindhoven met een bezoek aan MicrolabJohn Jorritsma, burgemeester van Eindhoven en voorzitter van de Stichting Brainport, begeleid de minister-president op zijn werkbezoek aan Brainport Eindhoven.  Microlab biedt werkruimte aan diverse  ondernemers, variërend van ambachtelijke meubelmakers tot high-tech start ups, die door elkaar te ontmoeten en samen te werken nieuwe oplossingen en producten bedenken.

Aansluitend bezoekt minister-president Rutte SintLucas, een vmbo- en mbo-vakschool voor beroepen in de creatieve industrie. Leerlingen en studenten worden hier opgeleid tot vormgevers. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen.

Bij het Enversed VR Experience Center stapt de minister-president in de wereld van virtual reality. Enversed ontwerpt onder meer VR-toepassingen voor de Business to Business-markt. Tijdens het bezoek aan het Experience Center wordt een aantal van deze producten getoond.

Vervolgens staat een bezoek aan design- en innovatiebureau VanBerlo op het programma. VanBerlo bevordert innovatie bij andere bedrijven en adviseert zijn klanten bij deze innovatietrajecten.

De minister-president opent aansluitend de nieuwe fabriek van Additive Industries. Additive Industries is gespecialiseerd in het ontwikkelen van 3D metaalprintsystemen voor het printen van metalen onderdelen voor bijvoorbeeld lucht- en ruimtevaart, automotive en medische technologie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics