14 juni 2017: Wereldlezing Smart Farming; blessings in the cloud?

0

Smart Farming staat de laatste jaren in de spotlights. Het is de verwachting dat deze digitale revolutie zorgt voor aanzienlijke efficiëntie en kwaliteitsverbeteringen in de landbouw. Wereldwijd worden al verschillende innovaties op dit gebied ontwikkeld en gebruikt, maar ze zijn nog niet op elkaar afgestemd, waardoor ze niet met elkaar kunnen samenwerken.

Tijdens deze Wereldlezing krijgt u door drie experts een heldere uiteenzetting over de huidige stand van zaken en toekomstige mogelijkheden rondom Smart Farming. Tevens worden de gevolgen van de verwachte paradigma verschuiving in beeld gebracht, waarna er ruime gelegenheid is om vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan.

Sprekers en voorzitter

prof. dr. ir. B. (Bedir) Tekinerdogan heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd en meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd op het gebied van software engineering onderzoek en onderwijs. Momenteel is hij werkzaam als hoogleraar en leerstoelhouder bij de leerstoelgroep Toegepaste Informatiekunde. Hij behaalde zijn MSc en PhD titel in Informatiekunde aan de Universiteit van Twente.

dr. Jan Willem Kruize MSc behaalde zijn PhD titel in 2017 met het proefschrift getiteld: Advancement of farming by facilitating collaboration – Reference architectures and models for farm software ecosystems. Sinds 2014 is hij werkzaam bij Wageningen Economic Research en betrokkken bij nationale en internationale projecten gerelateerd aan innovatie, ICT en databases ter bevordering van smart farming. Momenteel is hij ook betrokken bij het IoF2020 project.

Vik Vandecaveye CNH Industries is wereldwijd actief in onder meer de ontwikkeling en verkoop van landbouwmachines. Vik werkt vanuit België en is betrokken bij het IoF 2020 project.

De Wereldlezingen zijn een initiatief van de Wageningen Ambassadors en worden georganiseerd door Wageningen Academy en KLV. Deze lezingen bieden alumni en overige professionals een kans om bijgepraat te worden over de visie vanuit de onderzoekswereld, overheid en/of bedrijfsleven op maatschappelijk prangende problemen en relevante trends / ontwikkelingen. De wereldlezingen worden gemiddeld 6 maal per jaar georganiseerd. Voor een overzicht kunt u de KLV eventkalender raadplegen.

Aanmelden

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics