Center Court, kloppend hart op Brightlands Chemelot Campus is open

0

Deze week is het gloednieuwe Center Court op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen in gebruik is genomen.

In het Center Court zijn centrale voorzieningen gevestigd voor alle partijen op de campus, waaronder state-of-the-art ontmoetings- en vergaderruimtes, een congresfaciliteit met een auditorium, restauratieve voorzieningen, een espressobar en sportvoorzieningen. Daarmee vormt Center Court het kloppend hart van de snelgroeiende community van Brightlands Chemelot Campus die op dit moment al meer dan 1.800 kenniswerkers telt, die nauw verbonden zijn met regionale, nationale en internationale bedrijven en instituten.

De studenten en onderzoekers van Maastricht Science Programme en de Master Biobased Materials van Maastricht University en de studenten en docenten verbonden aan CHILL (Chemelot Innovation and Learning Labs, een samenwerkingsverband van Zuyd Hogeschool, Arcus College en Leeuwenborgh) gaan gebruik maken van de state-of-the-art laboratoria en leeromgevingen in Center Court. Het gebouw is ook de nieuwe werkplek van het team van Brightlands Chemelot Campus en binnenkort nemen DSM Innovation Center en Chemelot Ventures er hun intrek.

Kortom, Center Court faciliteert (in)formele ontmoetingen en events en stimuleert samenwerking over grenzen heen. Primair voor eenieder met een passie voor de ontwikkeling van hoogwaardige materialen en duurzame technologieën, maar zeker ook voor diegenen die deze ontwikkeling met nieuwe services, bedrijvigheid en talent kunnen ondersteunen.

Ontwerp, bouw en financiering
Verbinden en ontmoeten is de belangrijkste functie van het gebouw en daarop heeft Ector Hoogstad Architecten het ontwerp gebaseerd. Door gebruik te maken van diverse lagen met verschillende materialen geeft het gebouw tevens de transitie van materiaalontwikkeling in deze regio weer, te beginnen in de tijd van de mijnen tot aan de hoogwaardige en biobased materialen die de campus vandaag de dag ontwikkelt.
Aanvullend op Center Court zullen op de campus nog parkeervoorzieningen worden gerealiseerd.

Center Court werd gefinancierd door Chemelot Campus Vastgoed c.v., een samenwerkingsverband van de Provincie Limburg, DSM Nederland B.V. en Universiteit Maastricht. Bij de start van het project heeft de provincie het eigen vermogen van deze combinatie met 43,5 miljoen euro extra versterkt. Het gebouw is ook mogelijk door een gecombineerde subsidie van de provincie Limburg en de omliggende gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek en Schinnen. Dit is opnieuw een voorbeeld van de kracht van de Triple Helix: samenwerking tussen overheden, kennis- en onderwijsinstellingen en bedrijven.

Officiële opening
Center Court wordt officieel geopend op woensdag 16 november 2016 door de Commissaris van de Koning van de Provincie Limburg, drs. Th. J.F.M Bovens, en Directeur-Generaal dr. B. Leeftink van het Ministerie van Economische Zaken. De aandeelhouders worden vertegenwoordigd door prof. Dr. M. Paul, bestuursvoorzitter Universiteit Maastricht, mr. drs. A. Nicolaï, directeur DSM Nederland, en drs. A.M.G. Beurskens, gedeputeerde Provincie Limburg.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics