Waarde toekennen aan reststromen foodsector

0

Reststromen uit productieprocessen ontstaan door bijvoorbeeld uitval of overproductie. De grondstoffen en producten in deze reststromen vertegenwoordigen een waarde voor het bedrijf zelf én voor haar afnemers.

Ze kunnen bijvoorbeeld dienen als input voor biobrandstof of voor de beste vorm van verwaarding: humane consumptie. Het is momenteel nog onduidelijk welke regels er financieel en fiscaal gelden om de waardering en transacties van reststromen optimaal te laten verlopen. Hoe bereken je bijvoorbeeld de waarde van een reststroom, hoe plaats je deze op de balans en hoe kan je als afnemer deze reststroom financieren?

Het op orde brengen van de financiële en fiscale verantwoording zorgt er voor dat de markt van reststroomverwaarding een volgende stap kan zetten. Om dit te bereiken heeft de Coalitie Circulaire Accounting onder leiding van Circle Economy bijgaande white paper geschreven. In de coalitie werken banken, fiscalisten, juristen en ondernemers samen om reststromen uit de foodsector beter te verwaarden. Daarmee werken ze samen aan de Nederlandse ambitie van een volledige circulaire economie in 2050.

Meer informatie

Lees het volledige rapport ‘Verwaarden van reststromen’.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics