Waarde-drukwerkactiviteiten verhuizen van JEA weer naar het voormalig moederbedrijf Koninklijke Joh. Enschedé

0

Koninklijke Joh. Enschedé (KJE) neemt de waarde-drukwerk- activiteiten van JEA (Joh. Enschedé Amsterdam) over. De aandeelhouders van JEA hebben besloten bedrijfsonderdelen af te stoten op basis van strategische keuzes.

KJE neemt de activiteiten over op het gebied van stembiljetten, diploma’s, certificaten en aktepapier. Tevens behelst de overname de activiteiten voor het drukken van food- en farma-labels.

Het is de ambitie van KJE om met deze overname haar activiteiten op het gebied van beveiligd drukwerk verder te versterken. Het bedrijf staat wereldwijd bekend als producent van waarde-drukwerk (security print) zoals het eeuwenlang drukken van bankbiljetten, postzegels en ID-bewijzen.

Tot 2014 was KJE gedurende ruim dertig jaar het moederbedrijf van JEA en met deze overname ziet het bedrijf een aantal voormalige activiteiten en producten terugkomen bij het voormalige moederbedrijf.

Gelmer Leibbrandt, Algemeen Directeur van KJE: “We zijn verheugd om het waarde-drukwerk en de food-labels van JEA toe te voegen aan onze portfolio en voor een aantal van hun ervaren en betrokken medewerkers een mooie toekomst te bieden. Deze acquisitie past perfect in onze strategie om wereldwijd een toonaangevende leverancier te zijn in waarde-drukwerkactiviteiten. Ook continueren wij voor de bestaande JEA-klanten de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid binnen onze goed uitgeruste en beveiligde productieomgeving in Haarlem.”

Blijf op de hoogte van nieuws uit de industrie, Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar aan info@linkmagazine.nl

Jos van Leeuwen

Jos van Leeuwen, CEO van JEA: “De verkoop is ingegeven door een strategische keuze van onze aandeelhouders. Met deze overgang wordt niet alleen de continuïteit richting klanten en business partners gewaarborgd, maar zal ook een verdere uitbouw en groei mogelijk worden. Bij KJE komen de betreffende klanten en activiteiten, als ook de betrokken medewerkers, in goede handen.”

De komende maanden worden machines en medewerkers geleidelijk overgeheveld van Amsterdam naar Haarlem, waarbij de lopende producties voor klanten gewoon doorgang vinden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics