Vlaamse minister en Nederlandse ambassadeur openen de vestiging van Ridder Data Systems België.

0
opening-ridder-bvba-2

Van links naar rechts: Oprichter van Ridder Data Systems Henri Nugteren; zaakvoerder Ridder België Gregory van Gils; de Nederlandse ambassadeur in België mevrouw Maryem van de Heuvel en algemeen directeur van Ridder Data Systems, Gino Keijzer

‘De opening van een Belgische vestiging is hét overtuigende bewijs van de goede samenwerking tussen Nederland en België’. Dit was de conclusie van de Nederlandse Ambassadeur in België, mevrouw Maryem van den Heuvel, tijdens de officiële opening van Ridder Data Systems BVBA in Zele, België. Ridder is leverancier van ERP-software voor de klantordergestuurde maakindustrie en heeft rond de 800 klanten, waarvan ca. 100 in België. Het pakket bestaat sinds 1982, vandaag de dag onder de naam Ridder iQ. Inmiddels de vijfde generatie software van Ridder Data Systems. De software is de afgelopen jaren compleet nieuw gebouwd en is gebaseerd op de nieuwste technologieën zoals .NET, C#  met MS-SQL als database.

 

Loonkosten

Dat de maakindustrie in België een pakket als Ridder iQ goed kan gebruiken bewijzen de woorden van de Vlaamse Minister van Economische Zaken, Philippe Muyters, geuit in het Ridder iQ Magazine. Met name de hoge loonkosten ten opzichte van omringende landen noemt hij een ‘handicap’. Innovatie stimuleert ‘zijn‘ regering met de zogenaamde KMO-Portefeuille, een subsidie die zelfs een vergoeding van 40% op Ridder iQ-trainingen oplevert.

 

Cultuur

Volgens zaakvoerder van Ridder in België, Gregory van Gils, gooit een eigen vestiging in België hoge ogen omdat Belgen nu eenmaal graag zaken doen met andere Belgen. ‘De manier van opereren en onze cultuur is hier heel anders dan in Nederland’. Ook voor trainingsdoeleinde is zo’n lokale vestiging handig;  tot nu toe moesten Belgische klanten veelal naar Nederland voor opleiding. De Belgische vestiging beschikt over een eigen trainingsruimte. Algemeen directeur van Ridder Data Systems, Gino Keijzer – zelf al 12 jaar woonachtig in België: ‘België is een belangrijke markt met veel groeipotentieel, daarom willen we daar heel graag zijn. Ook hebben we onze software vertaald in het Vlaams, om het nog toegankelijker te maken voor deze markt’.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics