Virtual Twin helpt bedrijven sneller te verduurzamen

0

Om de desastreuze gevolgen van klimaatverandering te voorkomen moeten mensen anders gaan consumeren en bedrijven duurzamer gaan produceren. Het lineaire model van produceren, toepassen, gebruiken en daarna weggooien kost te veel van vele diverse hulpbronnen. Voor een duurzamere productie moeten bedrijven hun processen ingrijpend gaan veranderen en anders gaan werken, wat bijzonder kostbaar kan zijn.

De komende jaren wordt duurzaamheid een cruciaal onderscheidend aspect voor elk bedrijf.

Klanten gaan het als een belangrijker criterium hanteren en duurzaamheid is de sleutel voor rendementsverbeteringen. Dit dankzij een efficiënter gebruik van alle hulpmiddelen. Een Virtual Twin in een virtuele wereld kan helpen om alle bedrijfsprocessen sneller en tegen lagere kosten te verduurzamen.

Veel mensen zijn al bekend met de virtuele representaties van producten en machines, die worden gebruikt tijdens de productontwikkeling, praktijksimulaties en productievoorbereiding. Een Virtual Twin gaat verder, omdat zo’n virtuele twin wordt verbonden met sensoren voor datacollectie, zodat er een realtime relatie ontstaat tussen de digitale en fysieke wereld.

Samengevat zijn de belangrijkste functies van een Virtual Twin het nabootsen en voorspellen van fysieke assets, het in realtime verzamelen van data uit de fysieke wereld en het benutten daarvan om optimalisaties uit te voeren. De businesswaarde zit hem vooral in het kunnen simuleren van alle mogelijke scenario’s, de impact hiervan kunnen bepalen en hierdoor een snellere en betere besluitvorming te kunnen vormen.

De opkomst en beschikbaarheid van digitale hulpmiddelen als een Virtual Twin helpt bedrijven tevens eenvoudiger, goedkoper en sneller digitaal te kunnen transformeren. In elke markt, van de maakindustrie tot detailhandel en de transport- tot de zorgsector. Een Virtual Twin maakt alle bedrijfsactiviteiten, relaties en resources realtime inzichtelijk binnen complete supply chains.

Een Virtual Twin helpt bedrijven tevens sneller te verduurzamen omdat in een kortere tijd meer scenario’s te simuleren zijn zonder dat er fysieke resources als energie en materialen worden verbruikt. Denk maar aan het voorbeeld van een fysieke of een virtuele crashtest van auto’s. De mogelijke kosten- en tijdsbesparingen van virtueel simuleren en testen zijn enorm.

Hoe en waarmee is zo’n Virtual Twin dan te creëren? Succesvolle, groeiende en innoverende bedrijven in verschillende markten gebruiken daarvoor het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes. Twee voorbeelden zijn Viterra voor het maximaliseren van de marges en Damen Shipyard Group voor het duurzamer ontwikkelen en produceren van schepen.

Dassault Systèmes helpt wereldwijd al 290.000 klanten duurzamer en veerkrachtiger te worden en de innovatiecyclus te versnellen met het 3DEXPERIENCE-platform. Meer informatie over dit platform en daarop gebaseerde oplossingen voor elf marktsectoren is te lezen op.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.