VIRTO Group neemt Oerlemans Foods Group over

0

Virto Group (“Virto”), de toonaangevende Spaanse producent en distributeur van diepgevroren groenten, heeft Oerlemans Foods Group (“Oerlemans”) overgenomen. Oerlemans is producent en leverancier van vers gevroren groenten en fruit en gevestigd in Waalwijk.
Met de overname versterkt Virto haar positie in de groeiende internationale markt van vers gevroren groenten en fruit. Het bundelen van de krachten met Oerlemans biedt aanzienlijke synergievoordelen op meerdere terreinen en stelt Virto in staat om te voldoen aan de toenemende vraag van klanten.

Javier Virto, CEO van Virto: “Dankzij de overname van Oerlemans kunnen we het productaanbod en de dienstverlening aan onze bestaande en nieuwe klanten verder verbeteren en versterken.”

Raoul Vorage, CEO van Oerlemans

Raoul Vorage, CEO van Oerlemans: “Virto is marktleider op het gebied van kwaliteit, beschikbaarheid en innovatie. Het bundelen van de krachten met Virto is een blijk van erkenning voor de inzet die Oerlemans heeft geleverd om haar klanten te voorzien van de beste producten en dienstverlening.”

Met de acquisitie ontstaat een wereldwijde speler met een omzet van meer dan 400 miljoen euro en met aanwezigheid in de vier belangrijkste Europese oogstgebieden – Spanje, Frankrijk, Benelux / Duitsland en Polen. Hierdoor is niet alleen het aanbod en de kwaliteit van verse grondstoffen gewaarborgd, maar zal ook de variëteit van het assortiment, de kwaliteit en het volume toenemen.

De overname stelt de beide ondernemingen in staat om synergievoordelen te behalen met hun specialisaties. Virto kan haar assortiment uitbreiden met fruit en het aanbod organische producten vergroten. Oerlemans kan een uitgebreide range van Mediterrane producten toevoegen aan haar portfolio. De nieuwe Groep kan op deze manier de dienstverlening aan haar bestaande en nieuwe klanten versterken.

Met gezamenlijk dertien ‘Centers of Excellence’ verspreid over vier landen en verkoopkanalen in tien landen is de Groep uitstekend toegerust voor de verbetering en innovatie van producten en concepten. Door de nabijheid van de
havens van Rotterdam en Gdansk kan de Groep ook op logistiek gebied belangrijke vooruitgang boeken.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics