BMW Group launching Customer van start up VIBES.technology.

0

vibes techSoftware startup VIBES.technology heeft de Duitse autobouwer BMW Group getekend als klant, startend met een eerste ontwikkelingsproject in de zomer van 2016. VIBES.technology ontwikkelt intuïtieve en gebruiksvriendelijke toepassingen die ingenieurs helpen bij alle stappen van trilling- en geluidsanalyse, waardoor problemen op het gebied van trillingen eerder in het ontwikkelingsproces kunnen worden opgelost.

“We zijn erg enthousiast over deze samenwerking met BMW Group”, zeggen VIBES.technology oprichters Daniël van den Bosch(6 3037 8630), Maarten van der Seijs, Eric Pasma en Dennis de Klerk. “BMW Group is de eerste klant die onze unieke technologie in praktijk brengt.”

Trillingen en geluid zijn belangrijke aspecten in het ontwerp van voertuigen, temeer omdat deze verband houden met rijcomfort en duurzaamheid. “Ingenieurs proberen alle ongewilde trillingen en geluiden uit te sluiten, niet alleen ter bevordering van de rijervaring, maar ook om de levensduur van producten te verhogen”, legt Van den Bosch uit.

In de automobielindustrie kan een trillingsanalyse typisch pas worden uitgevoerd in de laatste fase van productontwikkeling. Dit leidt doorgaans tot onnodige iteratieve ontwerpcycli. “Kostbaar, tijdrovend en ineffectief”, aldus Van der Seijs. Met de technologie van VIBES zijn ontwerpers in staat om zulke trillings- en geluidsproblemen vroegtijdig in het ontwikkelingsproces te identificeren en op te lossen, “vóórdat het prototype gemaakt is”.

VIBES.technology is opgericht in 2015 en is in maart 2016 geselecteerd als een van de zes bedrijven voor het incubator programma van YES!Delft. De oprichters hebben zelf uitvoerig wetenschappelijk onderzoek gedaan aan TU Delft en zien hun technologie nu rijp om mee de markt op te gaan. Naast de automobielindustrie rijkt vibes tech 2het toepassingsveld van VIBES van lucht- en ruimtevaart tot de maritieme sector en duurzame energieoplossingen.

VIBES start nu in de automobielindustrie, maar verwacht uit te breiden naar andere industrieën. “BMW Group is de eerste klant die onze technologie in praktijk brengt en we praten momenteel met andere potentiële partners in verschillende sectoren”, aldus Van den Bosch.

Over VIBES.technology

VIBES.technology heeft als doel om producenten te helpen met hun uitdagingen op het gebied van trillingen en geluid. Opgericht in 2015 in Delft bestaat het team uit vier ervaren ingenieurs, gedreven door een passie voor werktuigbouwkunde en een missie om ingenieurs te voorzien van de middelen om alledaagse producten beter, stiller en duurzamer te maken. VIBES.technology maakt deel uit van de technologie incubator YES!Delft.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics