Verpakkingsspecialist Meilink Best Logistics supplier 2016

0
Peter Rikken, Meilink

Peter Rikken, Meilink

Meilink, specialist in industrieel verpakken met verschillende vestigingen in Nederland en het hoofdkantoor in Borculo, is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2016 van Nederland in de categorie Best Logistics. Vedos Verspanende Techniek uit Venlo werd tweede. 

Dat gebeurde 30 november tijdens een drukbezochte bijeenkomst op landgoed Mereveld in Utrecht in het kader van de jaarlijkse uitreiking van de Dutch Industrial Supplier & Customer Awards (DISCA).

Nominaties

De awards, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING Bank en softwareontwikkelaar ISAH, werden voor de vijftiende keer in successie uitgereikt. Uniek aan deze contest is dat bedrijven zich er niet zelf voor kunnen nomineren maar dat hun klanten/toeleveranciers dat voor hen moeten doen. Ook dit jaar was de belangstelling groot met in totaal 485 nominaties. Uitbesteders nomineerden 311 toeleveranciers in de twee categorieën Best Logistics (173) en Best Knowledge (138). In de categorie Best Customer werden 174 uitbesteders genomineerd.

Best Logistics

In de categorie Best Logistics overleefden 30 bedrijven de eerste schifting, omdat ze waren genomineerd door twee of meer klanten. Bepalend in deze categorie zijn leverbetrouwbaarheid, kostprijs en slimme logistiek. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over van wie Meilink en Vedos de beste juryscores haalden. De overige finalisten waren: IFM en Musters. Net als vorig jaar speelde het publiek in de zaal, bestaande uit ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de winnaars. Ze kregen de keus uit telkens twee door de jury voorgedragen finalisten en konden na live pitches door de jury met hun smartphone op één kandidaat stemmen. Uiteindelijk bleef Meilink concurrent Vedos nipt voor. “Eigenlijk too close to call”, aldus juryvoorzitter Henk Volberda. Algemeen directeur Peter Rikken van Meilink was blij met de uitslag. “Absoluut. We voegen kennelijk toch iets toe voor onze klanten. Dit is een fantastische waardering.”

henk volberda 2Jury

De jury onder leiding van Erasmus-hoogleraar Henk Volberda over de winnaar:

“Meilink is bij uitstek in staat complexe, zeer kwetsbare producten van hun klanten veilig en snel naar de eindklant te transporteren. Het bedrijf ontwikkelt daartoe degelijke, goed beschermende verpakkingen op maat, verzorgt ook de transportdocumentatie en het interne transport en ook in het verre buitenland de infrastructuur. Meilink is zeer flexibel waardoor de integrale kostprijs laag is.”

Meilink Industriële Verpakkingen

Meilink Industriële Verpakkingen is een van de oudste familiebedrijven in Nederland. Het begon in 1874 met een houtzagerij. Na de Tweede Wereldoorlog legden de eigenaren zich toe op het produceren van kisten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics