Vekoma Rides overgenomen door Sansei Technologies

0

Achtbaanfabrikant Vekoma Rides overgenomen door Sansei Technologies.

De Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma Rides (Vekoma), gevestigd in Vlodrop, werd vandaag overgenomen door Sansei Technologies (Sansei), een Japans bedrijf genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange. Met de 100% acquisitie van Vekoma (100% van de aandelen zal worden overgenomen), zal Sansei haar wereldwijde marktaandeel op het gebied van het ontwerpen, leveren en installeren van achtbanen vergroten. Sansei, met hoofdkantoor in Osaka, Japan en actief in de wereldwijde entertainmentindustrie, behaalde in 2017 een omzet van ongeveer 225 miljoen euro, grotendeels van de verkoop van attracties tot pretparken en dynamische podiuminstallaties tot theaters.

Makoto Nakagawa, CEO van Sansei

De samenwerking met Sansei is het begin van een nieuw hoofdstuk in Vekoma’s ontwikkeling. Sinds de start in 2001 is Vekoma gestaag uitgegroeid tot een innovatieve fabrikant van achtbanen. Naast het zien van geografische groei, heeft Vekoma zich ook weten te positioneren als een voorkeursleverancier van een aantal wereldwijd opererende eigenaren van toonaangevende themaparken. Met de overname door Sansei kan Vekoma haar leidende positie in de wereldwijde markt van achtbanen en andere attracties in pretparken verder uitbouwen.

Kees van Biert, voorzitter van de Raad van Commissarissen

Gerenommeerde partner
Vekoma’s overname is een logische volgende stap, volgens het management. Verklaart Kees van Biert, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “De afgelopen jaren is een solide basis gelegd, waarin veiligheid, innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid als speerpunten van ons beleid hebben gediend. In Sansei hebben we een gerenommeerde partner gevonden, met gelijkwaardige normen en waarden, die continuïteit kan bieden aan het bedrijf en ons nog verder kan brengen. Door hun aanwezigheid en contacten zien we ook kansen om nieuwe regio’s beter te bedienen, zoals Japan, Zuidoost-Azië en Noord-Amerika. ”

Overheidsstructuur
De voorwaarden van de overname bepalen dat er geen wijzigingen mogen worden aangebracht in de strategie, het management, de arbeidsvoorwaarden en de locatie van het bedrijf. De governancestructuur van Vekoma zal daarom na de overname vrijwel onveranderd blijven en het huidige managementteam blijft intact. De heer Makoto Nakagawa, CEO van Sansei, zal samen met de huidige twee commissarissen, de heren Van Biert en Steenbakker, zitting nemen in de raad van commissarissen. Het bedrijf zal zijn activiteiten onder dezelfde handelsnaam voortzetten als een zelfstandig opererend bedrijf. De ondernemingsraad van Vekoma Rides, die al in een vroeg stadium bij het proces betrokken was, gaf een positief advies over de overname.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics