Veel barrières te overwinnen om big data technologieën in industrie geïmplementeerd te krijgen

0

De Big Data Value Association (BDVA) Smart Manufacturing Industry groep heeft de tweede versie van de white paper “Big Data Challenges in Smart Manufacturing Industry” uitgebracht, waarin de uitdagingen voor een volledige adoptie van big data technologieën worden geschetst. De IDS referentie-architectuur wordt erkend als een prominente oplossing die zou kunnen uitgroeien tot een volwaardige ruimte voor het delen van data, aldus berichtgeving van de International Data Spaces Association (IDS)

De BDVA verdeelt de uitdagingen in perspectieven op Smart Products, Smart Factories en Smart Supply Chains en kijkt naar niet-technische uitdagingen zoals regelgeving, vaardigheden en Business Models maar ook naar technische uitdagingen en innovaties. Het Smart Product Lifecycle-scenario geeft de hoogste prioriteit aan de interoperabiliteit van producten, diensten en gegevens.

Sterke behoeften aan verticale integratie

Er is natuurlijk een sterke behoefte aan een eenvoudige en naadloze integratie van de verschillende aspecten van Smart Products (zie ook Michael E. Porter en James E. Heppelmann in hun artikel “How Smart, Connected Products Are Transforming Competition”). Een vergelijkbare behoefte is aan de verticale integratie van de Smart Supply chain om de interoperabiliteit tussen de actoren en het systeem  te bereiken. Voor de Smart Factory heeft de beveiliging en data integriteit hoge prioriteit.

Het document bevat een marktanalyse van Big Data Technologies. Voor IDS is het ‘opmerkelijk’ dat IDS wordt erkend als een zeer innovatieve trend naar digitaal Europa in combinatie met de behoefte aan Europese Data Spaces. Het rapport “Big Data Challenges in Smart Manufacturing Industry” vindt u hier.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.