Veeco Instruments bereikt een mijlpaal met 100 geautomatiseerde MBE-systemen die wereldwijd zijn geïnstalleerd

0

Veeco Instruments heeft vandaag aangekondigd dat het de installatie van haar 100e geautomatiseerde Molecular Beam Epitaxy (MBE) -systeem heeft voltooid. De installatie van het GEN10 ™ MBE-systeem van Veeco vorige maand bij Silanna Semiconductor in Australië markeert deze belangrijke bedrijfsmijlpaal. Het bedrijf heeft ook een Veeco Dual GEN200® MBE-systeem voor de productie van geavanceerde halfgeleidende nitrideverbindingen, inclusief ultraviolette lichtemitterende diodes (UV-LED’s).

“Veeco heeft een reputatie opgebouwd voor het consequent ontwikkelen van innovatieve en betrouwbare MBE-technologie, van onderzoeksschaal tot productie,” zei Petar Atanackovic, Ph.D., hoofdwetenschapper van Silanna Semiconductor PTY Ltd. “De flexibiliteit en depositiecapaciteit van het GEN10-systeem zal het mogelijk maken ons om nieuwe materialen te ontwikkelen op atomair niveau, waardoor we nieuwe quantumeigenschappen kunnen exploiteren. De technologieportfolio en het leiderschap van Veeco in MBE-systemen bieden ons een duidelijk pad om eenvoudig schaalvolume-productie in de toekomst mogelijk te maken. ”

Gerry Blumenstock, vice president en general manager van Veeco MBE Products

Silanna gebruikt het GEN10-systeem voor geavanceerd oxide onderzoek en ontwikkeling (R & D) voor opto-elektronische apparaten. De GEN10 is gebaseerd op bijna 20 jaar cumulatieve automatiseringskennis en afgeleid van de bewezen productie MBE-systemen van het bedrijf. Aangenomen door tal van toonaangevende bedrijven, instellingen en universiteiten voor alle belangrijke MBE-toepassingen, kiezen veel klanten de GEN10 vanwege de flexibiliteit, waardoor ze het systeem kunnen configureren op basis van hun toepassing. Dit geeft klanten optimale prestaties met elke materiaalset, inclusief die met betrekking tot III-V-groepselementen, oxiden en nitriden.

“Silanna heeft opmerkelijke resultaten behaald op haar eerdere MBE-systemen en Veeco is vereerd deze geweldige prestatie in onze bedrijfsgeschiedenis te vieren in samenwerking met Dr. Atanackovic en het Silanna-team”, zegt Gerry Blumenstock, vice president en general manager van Veeco MBE Products. “Terwijl onze klanten nieuwe materialen en nieuwe toepassingen verkennen, kunnen ze op Veeco vertrouwen voor het leveren van innovatieve MBE-systemen, bronnen en componenten voor gebruik in complexe R & D, evenals productieomgevingen met grote volumes.”

MBE is een zeer nauwkeurige dunnefilmafzettingsmethode voor het maken van kristallen door ordelijke lagen moleculen op te bouwen bovenop een substraat. MBE wordt zowel gebruikt in industriële productieprocessen als in onderzoek op nanotechnologisch gebied in geavanceerde toepassingen voor geavanceerd computergebruik, optica en fotonica, om er maar een paar te noemen. Met meer dan 600 systemen die wereldwijd worden verzonden, biedt Veeco de breedste portfolio van bewezen, betrouwbare MBE-systemen, bronnen en componenten voor een breed scala aan markten en toepassingen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics