Vedos uit Venlo winnaar best logistics supplier van Nederland

0

Vedos Verspanende Techniek uit Venlo is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2017 van Nederland in de categorie Best Logistics. Van Egmond Groep werd tweede.

Jos Brouwer Vedos winnaar Best Logistics Supplier Award 2017

Dat gebeurde gisteravond tijdens een drukbezochte bijeenkomst op landgoed Mereveld in Utrecht in het kader van de jaarlijkse uitreiking van de Dutch Industrial Supplier & Customer Awards (DISCA).

DISCA’17: uitbesteders kiezen beste logistics supplier van Nederland

Nominaties

De Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards 2017, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING Bank en ISAH Business Software, werden voor de zestiende keer op rij uitgereikt . Uniek aan deze contest is dat bedrijven alleen genomineerd kunnen worden door haar toeleveranciers of klanten (en zich dus niet zelf kunnen voordragen).  Ook dit jaar was de deelname groot met in totaal 503 nominaties. Uitbesteders nomineerden 260 toeleveranciers in de twee categorieën Best Knowledge (119) en Best Logistics (141). In de categorie Best Customer werden 243 uitbesteders voor gedragen.

Best Logistics

In de categorie Best Logistics overleefden 25 bedrijven de eerste schifting, omdat ze waren genomineerd door twee of meer klanten. Bepalend in deze categorie zijn leverbetrouwbaarheid, kostprijs en slimme logistiek. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over: KMWE (Eindhoven), Variass (Veendam), Eriks (Alkmaar), Vedos Verspanende Techniek (Venlo) en Van Egmond Groep (Doetinchem). Vedos en Van Egmond kregen de hoogste juryscores. Net als vorig jaar speelde het publiek in de zaal, bestaande uit ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de winnaars. Ze kregen de keus uit de twee door de jury, voorgezeten door hoogleraar Henk Volberda (Erasmus Universiteit), voorgedragen finalisten en konden na live pitches door nominerende klanten met hun smartphone op één kandidaat stemmen. Uiteindelijk bleef Vedos Verspanende Techniek, vorig jaar nog tweede, Van Egmond net voor.

“Wel gehoopt, niet verwacht”, reageerde een emotionele oud-directeur en oprichter Guido Donders die de zaak vorig jaar overdroeg aan zijn schoonzoon. “We waren elk jaar wel genomineerd en enkele keren dichtbij de eerste plaats”, vult Jos Brouwer aan. “Dit is een beloning voor continue alleen maar bezig zijn met het bedrijf, doen wat je zegt en belooft.”

Finalisten Dutch Industrial Suppliers Awards 2017
Foto © Sam Rentmeester

 

Vedos Verspanende Techniek Winnaar

Vedos Verspanende Techniek uit Venlo is gespecialiseerd in het cnc-draaien en frezen van verschillende soorten metaal. Het in 1995 opgerichte bedrijf werkt voor de medische industrie, semiconductor, apparatenbouw, voedingsmiddelenindustrie en levert zowel kleine series als grote series. Klanten bezorgden met hun nominaties tot nog toe Vedos vier finaleplaatsen in de uitverkiezing tot beste toeleverancier en vorig jaar leverde dat een tweede plaats op. Bij Vedos werken 20 mensen.

Vedos greep vorig jaar net naast de hoofdprijs, maar imponeerde de jury  andermaal met “het grote aantal hoogwaardige, nauwkeurige, zeer schone en ook goed geautomatiseerde  bewerkingstechnologieën. Vedos produceert met hoge kwaliteit vaak moeilijke, complexe producten, speelt flexibel in op wisselende kwaliteitseisen en zoekt proactief met de klant naar oplossingen voor kwaliteitsproblemen, resulterend in aanpassingen in product of productieproces. Het bedrijf kent de markt van de markt en is heel goed in staat met de sterk schommelende vraag mee te bewegen.”

Van Egmond Groep Runner up

Elektrogroothandel Van Egmond belevert al ruim tachtig jaar honderden bedrijven in de installatiebranche, industrie en machine- en panelenbouw. Met de tak industriële automatisering profileert Van Egmond zich in de software engineering en panelenbouw en de assemblage van energieverdeelsystemen. Voor klanten worden opleidingen en workshops verzorgd, onder meer op het gebied van PLC-software, waarmee Van Egmond zichzelf neerzet als kenniscentrum Het bedrijf is sinds 2016 onderdeel van Sonépar en heeft vier vestigingen in Nederland.

De jury beoordeelde Van Egmond als “een uitstekende logistieke dienstverlener die de schakelfunctie tussen klant en (grote) fabrikant goed weet te vervullen”, aldus de jury over Van Egmond. “Het bedrijf belevert de diverse vestigingen van de klant in binnen en buitenland vrijwel foutloos, is zeer proactief en weet wanneer producten uitgefaseerd worden en komt dan zelf met geschikte alternatieven. De logistieke performance van Van Egmond maakt de relatief hoge vraagprijs van deze toeleverancier meer dan goed.”

KMWE

KMWE Precision Systems uit Eindhoven is één van de vaste waarden in de verkiezingen met verschillende keren een finaleplaats. Ook deze keer waren er diverse nominaties en een positieve jury. “KMWE is veel meer dan een jobber. “Het bedrijf kan grote, snelle schommelingen in de forecast/vraag goed aan en is zeer leverbetrouwbaar. De transporttijden zijn kort en er is bereidheid om mee te denken in costdowntrajecten en risicodragende investeringen. VariAss wordt gerund door ondernemers die bereid zijn risico’s te nemen.”

KMWE Precision Systems is topsupplier in de hightech industrie, halfgeleiders, aerospace en medsiche systemen. Het in 1955 opgerichte bedrijf produceert gecompliceerde componenten en modules voor machines en apparaten. Naast Eindhoven heeft KMWE vestigingen in Maleisië, India en Turkije en verkoopkantoren in verschillende Europese landen. In totaal werken er 550 mensen.

VariAss 

Toeleverancier van elektronica VariAss uit Veendam kan elk jaar rekenen of één of meer nominaties en won in 2007m de Achievement Award voor de constant hoge prestaties. Dit jaar is VariAss na tien jaar weer finalist. Omdat, aldus de jury, het bedrijf goed in staat is snel schommelende forecast te volgen. “VariAss stelt zich proactief op bij het zoeken naar mogelijkheden om die leverbetrouwbaarheid verder te optimaliseren. Ook beschikt het bedrijf over een goede, betrouwbare supply chain die ook zorg draagt voor tussenvoorraden.”  VariAss werd opgericht in 1989 als assemblagebedrijf van elektronica. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een toeleverancier en partner van ondernemingen in de agro, defensie, energie en telecom . Er werken nu ruim 120 mensen in Veendam en Drachten.

Eriks

Dienstverlener en leverancier van een breed assortiment producten zoals gereedschappen, afdichtingen, leidingsystemen en aandrijvingen Eriks haalde voor de tweede keer op rij de finale. Vorig jaar noemde de jury de geslaagde transformatie van handelsbedrijf naar ontwikkelpartner, deze keer was er veel waardsering voor de uitgebreide webshop. “Eriks weet welke afdichting of verlijming voor welke toepassing de beste is. Ook zorgen de specialisten voor het meest effectieve en efficiënte productieproces. Ze kunnen daartoe goed overweg met 3D-modellen van het eindproduct voor digitaal simuleren en testen.”

Eriks Nederland is onderdeel van een grote organisatie met 350 vestigingen in ruim 20 landen en meer dan 7.500 medewerkers. De industriële dienstverlener bediende vorig jaar 200.000 klanten en draaide een omzet van 1,9 miljard euro. In Nederland heeft Eriks 18 vestigingen en ongeveer 1200 medewerkers. zorgvuldig.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics