VDL gaat Griekse rederij scrubbersystemen leveren voor verminderen zwaveluitstoot

0

VDL AEC Maritime in Eindhoven heeft een grote order gekregen van het Griekse scheepsbeheerbedrijf Thenamaris voor de levering van zeven scrubbersystemen. Met deze opdracht versterkt VDL AEC Maritime zijn marktpositie in Griekenland. De scrubbersystemen zullen voor eind maart 2020 worden geleverd. Scrubbers filteren onder meer zwaveldeeltjes uit de uitlaatgassen van scheepsmotoren.

Zwaveluitstoot
De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft bepaald dat vanaf 1 januari 2020 de uitstoot in internationale wateren sterk moet worden verminderd. De maritieme sector zal de zwaveluitstoot met meer dan 80 procent moeten verminderen door over te schakelen op brandstoffen met een lager zwavelgehalte of door gebruik te maken van scrubbersystemen voor uitlaatgassen. De huidige maximale grenswaarde van 3,5 procent voor het zwavelgehalte in stookolie zal worden verlaagd tot 0,5 procent.

Joost Wijdeveld

Joost Wijdeveld, verkoopleider bij VDL AEC Maritime: “Deze deal is erg belangrijk voor ons. We zijn enorm blij met onze nieuwe klant Thenamaris Ships Management Inc. en we kijken uit naar een goede samenwerking. Griekse klanten vormen nu een groot deel van onze portefeuille. Voor ons is dit een nieuwe mijlpaal, naast onze deals in Zuidoost-Azië en andere regio’s in de wereld. We konden onze productiecapaciteit verder verhogen dankzij de optimalisatie van onze volledige productieketen. Op korte termijn levert dit extra beschikbare productieplaatsen op voor begin 2020.”

Thenamaris Ships Management Inc.
Thenamaris Ships Management Inc., opgericht in 1970, is een wereldwijde scheepsbeheerder van hoogwaardige, moderne zeeschepen en levert haar diensten uitsluitend als tussenpersoon. De eersteklasvloot momenteel onder beheer bevat 86 schepen: olietankers die ruwe olie en olieproducten zoals benzine en dieselolie vervoeren; bulkcarriers die droge stortladingen zoals graan, kolen en ijzererts vervoeren; en containerschepen.

VDL AEC Maritime
VDL AEC Maritime levert hoogwaardige scrubtechnologie en is gevestigd in Eindhoven. Reeds in 1994 is het bedrijf begonnen met ervaring op te doen in de sector door uitgebreid onderzoek uit te voeren naar technieken die de uitstoot en geur verminderen. VDL AEC Maritime levert nu volledige en op maat gemaakte scrubbersystemen voor rederijen. VDL AEC Maritime installeerde al bijna
100 systemen in tal van scheepstypen en afmetingen en bouwt zo aan haar reputatie rond het leveren van een hoogwaardig product gecombineerd met eenvoud in gebruik. Referenties van meer dan 100 EGCS aan boord van verschillende typen schepen bewijzen de eenvoud en kwaliteit van de scrubbersystemen van VDL AEC Maritime. VDL AEC Maritime beschikt over een eigen interne productiefabriek bij VDL KTI in België. Beide bedrijven maken onderdeel uit van VDL Groep.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics