VDL ETG Projects produceert speciale eBike

0

Trefecta_eBikeVDL ETG Projects te Eindhoven, onderdeel van VDL Groep, heeft de serieproductie van de Trefecta eBike op zich genomen. De Trefecta eBike is een elektrische fiets die speciaal ontworpen is om onder de meest extreme omstandigheden te functioneren, bijvoorbeeld op ruw off-road terrein. Dat maakt deze eBike een professioneel en duurzaam transportmiddel voor onder andere politie en defensie. VDL ETG Projects gaat in eerste instantie alle maakdelen voor de eBike leveren. Daarna zal VDL ETG Projects de gehele supply chain op zich nemen. In de tweede helft van 2016 wordt gestart met de productie van 200 stuks. Naar verwachting zullen in de daarop volgende jaren de productieaantallen verder toenemen. De eerste eBikes waaraan VDL heeft bijgedragen, komen eind 2016 op de markt.

Van prototype naar serieproductie
In 2012 is Trefecta begonnen met de ontwikkeling van deze eBike. Bijzonder aan de elektrische fiets is dat deze zowel op moeilijk begaanbaar terrein als op normale wegen zeer snel is, ook bij het beklimmen van steile hellingen. De eBike kan vanuit stilstand een snelheid van 45 km/u bereiken in minder dan 6 seconden. De topsnelheid van de fiets ligt rond de 90 km/u en de fiets kan veel gewicht dragen, circa 160 kg. De compacte constructie van de fiets voldoet volledig aan de meest strenge eisen van defensie. Na een succesvolle prototypefase en de productie van een eerste serie van 50 fietsen is Trefecta nu klaar voor de volgende stap. De eBike is verder doorontwikkeld voor serieproductie door VDL ETG Projects. Zowel VDL als Trefecta hebben vertrouwen in deze nieuwe samenwerking en zien uit naar de kansen van deze eBikes. Inmiddels is er interesse vanuit zowel de particuliere als de professionele markt uit Europa en Noord-Amerika.

trefecta 2Samenwerking
Gerben Klein Baltink, directeur van Trefecta: “We zijn bijzonder blij dat we in VDL ETG Projects een stevige en gerespecteerde partner hebben gevonden voor de productie van de hoogwaardige onderdelen van onze eBikes. De ondersteuning die VDL kan bieden, stelt ons in staat om snel te kunnen reageren op kansen in de markt en biedt ons ook de ondersteuning die we nodig hebben bij het benaderen van nieuwe klanten.”

Arie van Kraaij, directeur van VDL ETG Projects: “We zijn onder de indruk van Trefecta’s visie met betrekking totvdl prjects de bouw van deze unieke elektrische fiets en zijn zeer verheugd met deze samenwerking. De fabricage- en assemblagetechnologieën waarover VDL ETG Projects beschikt, passen uitstekend bij de technische behoeftes voor dit hightech product en de ambities van onze partner.”

Trefecta 
Trefecta is gevestigd in Den Haag (kantoor) en Hillegom (prototype en specials), met uitbestede productie in Eindhoven (NL), Kornwestheim en Altenstadt (DE). Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van lichte elektrische voertuigen, met als voornaamste kenmerken duurzaamheid, belastbaarheid, functioneel ontwerp en modulariteit. Trefecta is in 2014 opgericht om de binnen de moederorganisatie Emobility Concepts ontwikkelde ideeën om te kunnen zetten naar seriematig te produceren voertuigen. Twee bijzondere eBikes, de Trefecta URB en DRT zijn momenteel seriematig leverbaar. Op dit moment bevindt het bedrijf zich in de overgangsfase van startup naar scale-up. Trefecta is volledig eigendom van Emobility Concepts GmbH, een onderneming met ruime ervaring in de defensie industrie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics