Van Oord ontvangt order van Vattenfall.

0

Van Oord heeft een contract getekend met het Zweedse energiebedrijf Vattenfall voor het vervoer en de installatie van de funderingen van het Kriegers Flak windpark. Van Oord gaat de 72 monopalen en transitiestukken voor het project installeren.


Het creëren van een duurzaam energiesysteem is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Van Oord wil deze ontwikkeling in de offshore wind leiden. Met de bouw van het offshore windpark Kriegers Flak leveren we weer een belangrijke bijdrage aan deze doelen.
Arnoud Kuis, directeur offshore wind

Met een productiecapaciteit van ruim 600 MW wordt Kriegers Flak het grootste offshore windpark van Denemarken. Eind 2021 moet het park volledig operationeel zijn. Kriegers Flak ligt in de Oostzee, op een afstand variërend van 15 à 40 kilometer uit de Deense kust. De monopalen worden drijvend vanuit het Duitse Rostock getransporteerd. De transitiestukken worden per schip vanaf het Deense Aalborg naar de projectlocatie gebracht.

Hefschip Svanen

De Svanen in de Oostzee

Van Oord is sinds 2002 actief in de bouw van offshore windparken. Voor de installatie van de funderingen zet Van Oord de Svanen in. Dit hefschip – met een hefvermogen van 8000 ton – heeft in heel Europa inmiddels al bijna 650 funderingen geïnstalleerd. Ook de Oostzee is bekend terrein voor de Svanen: daar heeft het schip het merendeel van alle monopiles geïnstalleerd, onder andere voor het Anholt-, het Baltic 2- en het Arkona project. De opdracht voor het installeren van de funderingen voor Kriegers Flak toont wederom het concurrentievoordeel van het hefschip.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics