Van Oord neemt eerste zware elektrische graafmachine van Nederland in gebruik

0

Van Oord heeft deze week de eerste zware volledig elektrische hydraulische graafmachine van Nederland in gebruik genomen. Hiermee draagt Van Oord bij aan de elektrificatie van de bouwplaats en het reduceren van uitstoot van CO2 en stikstofoxiden tijdens de uitvoering van het project.

Foto Van Oord

Ronald Schinagl, Directeur Van Oord Nederland

Van Oord zoekt continu naar innovatieve oplossingen om duurzaam te kunnen werken. De aanschaf van deze emissieloze graafmachine is daar onderdeel van. Met deze investering en de inzet van dit bijzondere materieel op projecten, zet Van Oord een nieuwe stap in het realiseren van zijn duurzaamheidsambitie en draagt tegelijkertijd bij aan het programma Zero Emissie Bouwplaats 2030 van Rijkswaterstaat.

Wij zijn trots dat wij deze unieke Tesla onder de graafmachines hebben toegevoegd aan het grondverzetmaterieel van Van Oord. Met deze investering tonen wij onze voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid en spelen wij in op de wens van steeds meer opdrachtgevers om tijdens de projectuitvoering de emissies en uitstoot te reduceren.

Deze maand in Link magazine: Cover interview met Joop Roodenburg van Huisman

De 25 tons elektrische hydraulische graafmachine CAT Zline wordt beheerd door Van Oord Grondstoffen. Deze dochteronderneming van Van Oord is onder meer verantwoordelijk voor de inzet en beheer van het grondverzet materieel van Van Oord.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics