Van Oord investeert in nieuwe generatie waterinjectievaartuigen

0

Van Oord  heeft  een opdracht geplaatst voor de bouw van twee state-of-the-art waterinjectievaartuigen bij Kooiman Marine Group. De nieuwe vaartuigen zijn multi-inzetbaar en beschikken over systemen die zorgen voor een optimale inzetbaarheid. Het eerste vaartuig zal eind 2020 operationeel zijn.


Van Oord  heeft  een opdracht geplaatst voor de bouw van twee state-of-the-art waterinjectievaartuigen bij Kooiman Marine Group.

Van Oord is wereldwijd marktleider in het waterinjectiebaggeren. Om deze positie in de toekomst te behouden, wordt de vloot uitgebreid met twee nieuwe waterinjectievaartuigen. Deze nieuwe generatie schepen zijn veelzijdig: ze kunnen waterinjectiebaggeren, massflowen en powerjetten. Daarnaast zijn de nieuwste technologische ontwikkelingen toegepast, zoals deiningscompensatie en Dynamic Positioning waardoor het baggeren veelal in hoge mate voorgeprogrammeerd en efficiënter kan verlopen. Dankzij de wendbaarheid en zeer geringe diepgang zijn de schepen uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het onderhoudsbaggeren van ondiepe havens.

Tijdens het ontwerp is veel aandacht besteed aan de energiehuishouding van beide schepen. De nieuwe waterinjectievaartuigen worden uitgerust met een hybride energiemanagementsysteem. Hierdoor kunnen de vaartuigen energie uit restwarmte, die normaal verloren was gegaan, opslaan in accu’s. Deze energie wordt vervolgens onder andere gebruikt voor de voortstuwing. De installatie van diesel- elektrische motoren zorgt voor een verlaging van CO2 uitstoot. De nieuwe waterinjectie vaartuigen zullen voldoen aan de nieuwe IMO TIER III regelgeving voor het verminderen van schadelijke NOx emissies en zijn voorbereid op de EU STAGE V regelgeving.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics