Van Oord heeft de opdracht gekregen voor de bouw van het Baltica 2 Offshore Windpark.

0

Van Oord heeft de opdracht gekregen voor de bouw van het Baltica 2 Offshore Windpark, ontwikkeld door Ørsted en PGE. Het windpark ligt 40 kilometer uit de kust in het Poolse deel van de Oostzee. Van Oord zal 111 extended monopiles transporteren en installeren, waarvan 107 als fundering voor windturbines en de overige 4 als fundering voor offshore substations. Met een productiecapaciteit van 1,5 GW wordt het windpark het grootste hernieuwbare energieproject ooit in Polen dat voldoende groene energie produceert om het stroomverbruik van ongeveer 2,4 miljoen Poolse huishoudens te dekken.

Link magazine december/januari 2023/2024: Vertrouwen in de keten, niet alleen voor relaties tussen bedrijven; ook tussen afdelingen binnen een organisaties. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Van Oord zal offshore installatieschip Aeolus en heavy-lift installatieschip Svanen inzetten op dit belangrijke Poolse offshore windproject. De Svanen krijgt dit jaar een flinke upgrade. De verlenging van de portaalkraan maakt de Svanen tot een van de grootste drijvende heavy-lift installatieschepen ter wereld en vergroot het hijsvermogen. Als gevolg van deze upgrade zal de Svanen in staat zijn om de funderingen te installeren voor de nieuwe generatie 14 MW windturbines die worden gebruikt in het Baltica 2 Offshore Windpark.

De funderingen voor dit offshore windpark zijn verlengde monopiles, die de traditionele combinatie van een monopile en transition piece in één element combineren. Dit scheelt hijswerkzaamheden offshore en maakt de installatie veiliger en sneller. Het flexibele valpijpschip Nordnes van Van Oord zal worden ingezet om op alle funderingslocaties nauwkeurig en efficiënt gesteente te installeren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics