Van Oord haalt vierjarige O&M-raamovereenkomst van Vattenfall binnen

0

Van Oord heeft een vierjarig O&M-raamovereenkomst (Operations & Maintenance) van Vattenfall binnengehaald. Via zijn MPI Offshore-organisatie verzorgt Van Oord de hef-hijswerkzaamheden voor de vervanging van de hoofdcomponenten van Vattenfall’s offshore windparken. Het contract omvat zowel geplande als ongeplande onderhoudswerkzaamheden voor de ongeveer 600 windturbines (WTG’s) van Vattenfall. In het contract is een wederzijdse optie opgenomen tot verlenging van het contract met één jaar.

‘Van Oord is voor ons een betrouwbare partner die ons kan helpen onze O&M-activiteiten nog verder te verbeteren. Doordat er gegarandeerd hefplatforms beschikbaar zijn voor de vervanging van de hoofdcomponenten, zijn de reactietijden sneller. Dit leidt uiteindelijk tot minder uitval en minder gederfde inkomsten. We kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en uit te breiden en samen Vattenfall’s ambitie van een fossielvrij leven binnen één generatie waar te maken.’ Catrin Jung, Head of Offshore Wind Vattenfall

Vattenfall Offshore

Met tien offshore windparken in Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland en het VK is Vattenfall een van de marktleiders op het gebied van offshore windenergie. Tijdens de contractperiode wordt de offshore portefeuille uitgebreid tot 622 turbines, die samen een vermogen van 2,6 GW leveren. Vattenfall richt zich in toenemende mate op windenergie en heeft de ambitie om in 2030 15 GW aan offshore windparken operationeel te hebben.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Arnoud Kuis, Managing Director Van Oord Offshore Wind: ‘We zijn er bijzonder trots op dat Vattenfall ons heeft geselecteerd voor deze vierjarige raamovereenkomst. Deze opdracht is mede te danken aan de reeds uitstekende relatie tussen Vattenfall en Van Oord en sluit aan bij onze strategische visie op de markt. We zullen al het mogelijke doen om het serviceniveau te blijven bieden dat Vattenfall van ons verwacht.’

Operations & Maintenance

MPI Offshore is binnen Van Oord verantwoordelijk voor alle O&M-activiteiten op de Europese offshore windenergiemarkt. MPI Offshore, gevestigd in Engeland en gespecialiseerd in de installatie van windparken op zee, is sinds 2018 onderdeel van Van Oord. In de loop der jaren heeft MPI Offshore O&M-diensten geleverd voor alle offshore windparken van Vattenfall in Europa. Het grootste deel van de werkzaamheden zal worden uitgevoerd door offshore installatieschip MPI Resolution.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics