Van Oord financiert drie nieuwe LNG sleephopperzuigers met Green Loan Framework.

0

Van Oord heeft als onderdeel van zijn financieringsstrategie een Green Loan Framework ontwikkeld. De eerste leningen die onder de overeenkomst vallen, zijn vorige week ondertekend door de Rabobank en BNP Paribas. De groene leningen passen binnen Van Oord’s duurzaamheidsprogramma S.E.A en zijn gekoppeld aan de financiering van de drie nieuwe LNG sleephopperzuigers die momenteel bij Keppel FELS Limited in Singapore worden gebouwd.

De groene lening is gestructureerd volgens de Green Loan Principles 2020 zoals opgesteld door de Loan Market Association, de sectorvereniging waarin banken, advocaten en andere financiële partijen zijn vertegenwoordigd. De Green Loan Principles hebben als doel om investeringen in groene projecten te bevorderen. In het Green Loan Framework van Van Oord staan ​​de criteria waaraan de schepen moeten voldoen om voor dit type lening in aanmerking te komen. Een van de voordelen van het Green Loan Framework is dat er in de toekomst meer groene leningen aan kunnen worden toegevoegd.

Danielle van Rieven, Director Treasury

Met het Green Loan Framework betrekken we onze financiële partners bij de duurzaamheidsstrategie van Van Oord. Ik ben er trots op dat we nu de eerste groene leningen hebben afgesloten voor de drie duurzame schepen.

De nieuwe sleephopperzuigers maken deel uit van het innovatieve investeringsprogramma van Van Oord en passen binnen Van Oord’s ambitie om de vloot te moderniseren en energiezuiniger te maken. De schepen krijgen een Green Passport en Clean Ship Notation en door het gebruik van LNG reduceert van Oord de emissies van zijn vloot.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics