Van Egmond Groep uit Doetinchem wint Best Logistics Supplier Award 2018, Sick runner-up.

0

Van Egmond Groep met hoofdkantoor in Doetinchem is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2018 van Nederland in de categorie Best Logistics Supplier. Sick uit Bilthoven legde beslag op de tweede plaats. 

Finalisten en winnaars van de Dutch Industrial Supplier & Customer Awards 2018 (DISCA’18), een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING en ISAH Business Software, werden voor de zeventiende keer in successie uitgereikt. Foto © Sam Rentmeester .

LINK Magazine’s DISCA’18: uitbesteders en toeleveranciers kiezen hun beste ketenpartner

De prijs is één van de Dutch Industrial Supplier & Customer Awards 2018, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING en ISAH Business Software, die voor de zeventiende keer in successie werden uitgereikt.

Uniek aan deze prestigieuze prijs is dat bedrijven zich er niet zelf voor kunnen nomineren, maar door hun klanten moeten worden genomineerd.

Ook dit jaar was de deelname groot met in totaal 382 nominaties. Uitbesteders nomineerden 187 toeleveranciers in de twee categorieën Best Knowledge (77) en Best Logistics (110). In de categorie Best Customer werden 195 uitbesteders voorgedragen.

Net als voorgaande jaren speelde het publiek in de zaal, grotendeels bestaande uit industriële ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de winnaars. Ze kregen de keus uit telkens twee door de jury voorgedragen finalisten en konden met hun smartphone op één kandidaat stemmen.

Best Logistics

In de categorie Best Logistics, eveneens met Joes Wigman van Berenschot als juryvoorzitter, overleefden 24 bedrijven de eerste schifting. Bepalend in deze categorie zijn leverbetrouwbaarheid en slimme logistiek. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over van wie het Doetinchemse Van Egmond Groep en Sick, gevestigd te Bilthoven, de beste juryscores haalden. Na twee live pitches door nominerende klanten gaf het oordeel van de het publiek de doorslag. Van Egmond Elektro kwam als eerste uit de bus. “Vorig jaar waren we tweede, nu dus eerste”, reageerde algemeen directeur Casper Gerritsen. “Een prijs waar we trots op zijn en een beloning voor vele jaren hard werken en een gestage ontwikkeling.”

Van Egmond Groep, winnaar

Elektrogroothandel Van Egmond belevert al ruim tachtig jaar honderden bedrijven in de installatiebranche, industrie en machine- en panelenbouw. Met de tak industriële automatisering profileert Van Egmond zich in de software engineering en panelenbouw en de assemblage van energieverdeelsystemen. Het bedrijf is sinds 2016 onderdeel van Sonépar en heeft vier vestigingen in Nederland.

De jury beoordeelt Van Egmond als “een zeer sterk ontzorgende toeleverancier. De communicatie is goed, orderbevestiging is volledig en snel, de leveringsinformatie compleet en helder. Extra flexibel door eigen vervoer waardoor levering binnen één of twee dagen kan plaatsvinden. Van Egmond is ook in staat proactief voor de klant in te kopen en voorraden aan te houden.” 

SICK, runner-up

SICK is een van oorsprong Duits bedrijf, opgericht in 1946 en nu wereldwijd opererend met meer dan 9000 medewerkers en een jaaromzet afgelopen jaar van 1,5 miljard euro. De onderneming ontwikkelt en produceert sensoren voor logistieke-, proces- en fabrieksautomatisering. In Nederland is SICK sinds 1976 actief met een hoofdvestiging in Bilthoven.

De jury is vooral onder de indruk van de informatievoorziening die “erg goed verzorgd is met realtime inzage in statusorders. Levering vindt plaats binnen drie  tot vier weken, de leverbetrouwbaarheid ligt rond de 99%.”

De andere drie finalisten waren:

 Festo

Festo in Delft is onderdeel van een in 1925 opgerichte multinational met wereldwijd rond de zestig vestigingen, meer dan 250 agentschappen en 300.000 klanten in 176 landen. Festo stond bepaald niet voor het eerst in de finale: dit was de achtste maal. Drie keer eerder kwam het daaruit als winnaar tevoorschijn.

itsme

tsme, gevestigd in Raamsdonksveer (plusminus 400 medewerkers in Nederland) is meer dan een technisch dienstverlener. Het helpt klanten ook hun interne logistiek te optimaliseren, leaner te worden. De onderneming heeft al een keer eerder in de finale gestaan.

SMC

 

SMC is een Japanse onderneming gespecialiseerd in aandrijftechniek. In Nederland is het gevestigd in Amsterdam en in Eindhoven waar het over multifunctioneel Technology Center beschikt. De onderneming stond drie keer eerder in de finale en wist een keer de award binnen te veroveren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics