Vakbeurs Vision, Robotics & Motion scoort recordaantal bezoekers

0

De groeiende interesse, voor robotica, vision technologie en motion control zorgde ervoor dat Vision, Robotics en Motion 2019 een recordaantal bezoekers mocht ontvangen. 1650 professionals, een stijging van bijna 30%, trokken op 12 en 13 juni naar het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven waar Mikrocentrum deze vakbeurs voor de 18e keer organiseerde.

Het werken met robots wordt steeds toegankelijker. Zo zijn er zelflerende robots en robots die aangestuurd worden door gedrag te kopiëren. De ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de samenwerking tussen mens en robot steeds intensiever wordt. De cobot maakt dan ook een opmars. Waar vroeger de robot voornamelijk binnen (grote) productieomgevingen werd ingezet, worden er tegenwoordig steeds meer toegankelijke toepassingen ontwikkeld voor MKB bedrijven. Dit was terug te zien in zowel het lezingenprogramma als bij de stands en de demopleinen.

De kansen met robotica voor het MKB
Op woensdag 12 juni opende gedeputeerde Bert Pauli van de Provincie Noord-Brabant de beurs en het Holland Robotics congres: MKB Robotiseert. Tijdens dit congres werden zowel cases als tips en tricks gedeeld. Zo vertelde Eric Sloot van Philips Drachten over de inzet van cobots binnen de productielijn van scheerapparaten en navigeerde Frank Donders van Vereniging FME het publiek naar de fabriek van de toekomst. De inzet van robotica moet natuurlijk ook rendabel zijn en niet alleen geschikt voor de productie van grote series. Ronnie van den Hurk van de Cromvoirtse sloot het congres af met oplossingen om ook de inzet van robotica voor kleine series rendabel te maken. Het congres, dat onderdeel uitmaakte van het programma met in totaal 34 lezingen, werd goed bezocht.

Diepgang met deep learning
Dat de toepassing van deep learning steeds kansrijker wordt, bleek ook tijdens het Machine Vision congres op donderdag 13 juni. De razendsnelle ontwikkelingen rond deep learning gaan dan ook de manier waarop we software ontwikkelen veranderen. Dit bleek onder andere uit de lezing door Jaap van de Loosdrecht van het Kenniscentrum Computer Vision & Data Science aan NHL Stenden Hogeschool die het congres opende. Niet alleen deep learning gaat verandering brengen, ook op het gebied van spectral imaging zijn er volop ontwikkelingen. De vraag of de industrie deze technologie nu al kan toepassen stond centraal in de keynote door Pavel Paclick (perClass) en Frans van der Meij (SpectraPartners).

Aan innovaties geen gebrek
Ook deze editie konden bezoekers de laatste innovaties ontdekken. Niet alleen in het lezingenprogramma maar ook bij de 85 exposanten en op de demopleinen kon men de laatste uitvindingen ervaren. Zo was de cobot “Panda” van het Duitse Franka Emika voor het eerst te bewonderen op de stand van WiredWorkers en Holland Robotics. De cobot is winnaar van een iF Award 2019, de Duitse Innovatieprijs 2018, de Deutsche Zukunftspreis 2017 en werd onlangs nog uitgeroepen tot ‘Time’s Best Invention of 2018’.

Vision, Robotics & Motion 2020
De volgende editie staat gepland op 10 en 11 juni 2020.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics