Vaillant Grou investeert 2 miljard euro in de uitbreiding van de warmtepompactiviteiten.

0

De Vaillant Group stemt haar bedrijfsstrategie consequent af op de uitbreiding van de warmtepompactiviteiten. Afhankelijk van toekomstige marktontwikkelingen zal het bedrijf tussen 2  miljard euro investeren. De investeringsfocus ligt op het uitbreiden van de productie- en ontwikkelingscapaciteit en het uitbreiden van het dienstenaanbod voor gespecialiseerde handelspartners. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend in Frankfurt am Main op ISH, ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor water, warmte en lucht.

Dr.-Ing. Norbert Schiedeck

  • Verdubbeling van de productiecapaciteit met nieuwe warmtepomp megafabriek
  • Milieuvriendelijke warmtepompen voor elk gebouw
  • Succesvolle warmtetransitie met sterke partners

“Sinds 2016 ligt de strategische focus van de Vaillant Group op milieuvriendelijke warmtepomptechnologie. Sindsdien hebben we zowel ons productportfolio als de productiecapaciteiten voor warmtepompen in alle Europese fabrieken aanzienlijk uitgebreid. Met extra investeringen zullen we de uitbreiding van de warmtepompactiviteiten de komende jaren blijven stimuleren. Als gevolg hiervan zal de Vaillant Group in staat zijn om volledig te voldoen aan de snel groeiende vraag in een zeer dynamische Europese warmtepompmarkt”, zegt Dr.-Ing. Norbert Schiedeck, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Vaillant Group.

Verdubbeling van de productiecapaciteit met nieuwe megafabriek

Vanaf mei 2023 zal een nieuwe fabriek in Senica, Slowakije, uitsluitend warmtepompen produceren. De megafabriek heeft een oppervlakte van 100.000 vierkante meter en is ontworpen voor een jaarlijkse productiecapaciteit van 300.000 warmtepompen. De Vaillant Group, die ook warmtepompen produceert in Duitsland, Frankrijk en Engeland, verdubbelt daarmee haar productiecapaciteit tot ruim 500.000 warmtepompen per jaar.

Bij productontwikkeling richt het bedrijf zich op warmtepompen die werken met milieuvriendelijke koudemiddelen en in alle soorten gebouwen kunnen worden gebruikt – zowel in nieuwbouw als bij de modernisering van bestaande woningen. Het bedrijf vertrouwt op het natuurlijke koudemiddel R290, dat geen schadelijke chemicaliën bevat. Door het lage aardopwarmingsvermogen is het koudemiddel bijzonder milieuvriendelijk en maakt het hoge stromingstemperaturen mogelijk. Hierdoor kunnen deze warmtepompen niet alleen in nieuwbouw, maar ook in oudere, minder geïsoleerde bestaande gebouwen voor warmte- en warmwatercomfort zorgen. Vanaf 2025 lanceert de Vaillant Group uitsluitend warmtepompen met natuurlijk koudemiddel.

Link magazine editie februari/maart 2023 | jaargang 25 thema: Volle buffers en toch tekorten. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Om samen de warmtetransitie succesvol vorm te geven, werkt de Vaillant Group nauw samen met haar partners uit de vakhandel. Het bedrijf biedt zijn gespecialiseerde handelspartners uitgebreide trainingen aan met betrekking tot warmtepompen. In 2022 heeft de Vaillant Group meer dan 45.000 vakmensen in heel Europa opgeleid. Daarnaast kunnen vakmensen hun opleiding voortzetten met 500 digitale leeraanbiedingen, die de klok rond beschikbaar zijn. Digitale diensten voor ondersteuning op afstand en optimalisatie van verwarmingssystemen verminderen het aantal toepassingen bij eindklanten. Tegelijkertijd zorgt de vakman ervoor dat de verwarmingssystemen van zijn klanten op de lange termijn efficiënt werken en zo min mogelijk energie verbruiken.

De Vaillant Group is een internationaal actief bedrijf met hoofdkantoor in Remscheid, Duitsland, dat actief is op het gebied van verwarmings-, ventilatie- en airconditioningtechnologie. Als een van de wereldwijde markt- en technologieleiders ontwikkelt en produceert de Vaillant Group op maat gemaakte producten, systemen en diensten voor wooncomfort. Het productportfolio varieert van efficiënte kachels op basis van conventionele energiebronnen tot systeemoplossingen voor het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. In het boekjaar 2021 genereerde het bedrijf, dat sinds de oprichting in 1874 in familiebezit is, een omzet van ongeveer 16,000 miljard euro met 3.3 werknemers.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics