UZ Leuven zoekt partners om ‘Ziekenwagen voor mobiele beroertebehandeling’ te ontwikkelen.

0

Voor het project ‘Ziekenwagen voor mobiele beroertebehandeling’ nodigen we samen met UZ Leuven en Addestino Innovation Management bedrijven en onderzoeksgroepen uit die kennis en ervaring hebben met constructie van ziekenwagens en mobiele eenheden voor behandeling van patiënten, ontwikkeling van compacte CT-scan apparatuur en radioprotectie en integratie van audiovisuele connectiviteit met mobiele eenheden en software stacks voor patiëntadministratie.
Bij een acuut herseninfarct telt elke minuut: hersenweefsel is extreem gevoelig aan zuurstofgebrek, waardoor onomkeerbare schade reeds na ongeveer 5 minuten optreedt. Momenteel kunnen patiënten met een beroerte pas behandeld worden binnen de muren van het ziekenhuis. Specifieke maatregelen ter behandeling van een herseninfarct kunnen momenteel pas doorgevoerd worden nadat met CT scan is uitgesloten dat de patiënt een hersenbloeding heeft. Maar patiënten die vroegtijdig behandeld worden, hebben een grotere kans op herstel dan patiënten die laattijdig behandeld worden.
De doelstelling van UZ Leuven is om mobiele beroertediagnose en start van de behandeling te ontwikkelen en valideren in een ziekenwagen teneinde de tijd tot behandeling verder te verlagen.

Doel marktconsultatie
Tijdens de marktconsultatie willen we vraag- en aanbodzijde voor dit project samenbrengen en ‘matchen’. Het is de bedoeling om na te gaan in hoeverre bedrijven en onderzoeksgroepen oplossingen kunnen aanreiken voor de behoeften en noden van UZ Leuven, en hoe haalbaar (qua tijd, budget, ontwikkelingstraject, enz.) en innovatief deze oplossingen zijn.
Voor een vlotte discussie en goed resultaat is het aangewezen om uw bedrijf of onderzoeksgroep te laten vertegenwoordigen door een technische medewerker (eerder dan door een sales- of PR-medewerker). Zij kunnen doorgaans beter en sneller inschatten wat de technologische oplossingen kunnen zijn voor elke use-case. De uitkomst van de marktconsultatie moet UZ Leuven in staat stellen om een geschikte innovatieve oplossing voor de gestelde behoefte te laten ontwikkelen of aan te kopen via een overheidsopdracht.

Waar en wanneer?
De marktconsultatie gaat door op woensdag 18 september 2019 van 8.30u tot 14.00u op Campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven.
Bij de start en bij afronding van de consultatie is er mogelijkheid tot netwerking.
Inschrijven
Deelname is gratis maar geïnteresseerden schrijven zich best in voor 13 september 2019, met het formulier .

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics