Unica neemt PCT Koudetechniek over

0

Technisch dienstverlener Unica heeft zijn netwerk van bedrijven uitgebreid met PCT Koudetechniek. Met de overname van het bedrijf uit Deurne versterkt Unica zijn positie in koeltechniek, waarin PCT een van de toonaangevende specialisten in Nederland is. PCT telt 35 medewerkers en is voornamelijk actief in de foodsector, zowel in de industriële verwerking als het transport. Het bedrijf wordt onderdeel van het cluster Unica Industry Solutions, waar het portfolio van PCT een uitstekende aanvulling op is. PCT wil met de aansluiting bij Unica een volgende groeifase ingaan.

Koeltechniek in de breedste zin 
PCT Koudetechniek is in 1984 opgericht en verzorgt de complete engineering / ontwerp, fabricage, montage, installatie, serviceverlening en losse leveringen van koudetechniek en ontwikkelt ook software voor de besturing en visualisatie van koel- en vriesinstallaties. PCT heeft een uitstekende reputatie en blijft omwille van de herkenbaarheid in de markt voorlopig onder eigen naam opereren. Het bedrijf  wordt geleid door directeur/eigenaar Sander van den Heuvel. Zijn vader Riny van den Heuvel, oprichter van het bedrijf, is als adviseur aan PCT verbonden.

Unica Industry Solutions 

PCT Koudetechniek wordt onderdeel van het cluster Unica Industry Solutions, dat al veel kennis van productieprocessen, werktuigbouw en besturingstechniek in huis heeft. Met de expertise en diensten van PCT wordt daar kennis van koeltechniek als nieuwe gespecialiseerde discipline aan toegevoegd. Strengere wet- en regelgeving, de groei van internationale voedseloverslag en de toename van extreem weer maken koeltechniek in de foodsector een essentieel onderdeel van het bedrijfsproces. De oplossingen van PCT geven daar invulling aan en sluiten qua techniek goed aan bij het portfolio van Unica Industry Solutions.

Belangrijke competentie 
John Quist, CEO van Unica licht de overname toe: “Koeltechniek is in toenemende mate een belangrijke competentie, ook in technologische ontwikkelingen in de combinatie van warmte en koude technieken. Met PCT versterken wij ons met een van de grotere, toonaangevende spelers in koeltechnische installaties in Nederland. PCT heeft een breed scala aan klanten en een uitstekende reputatie. Het is een versterking van het portfolio van Unica, zodat we dankzij de overname van PCT in staat zijn om klanten een breder product- en dienstenpalet te bieden.” Voor Unica is koeltechniek in de breedte een interessant domein. Naast de industrie en voedselverwerking is expertise in koeltechniek bijvoorbeeld ook relevant voor koeling van datacenters, het conditioneren van laboratoria, operatiekamers en industriële omgevingen en reguliere airconditioning in gebouwen. Dit zijn domeinen waarop Unica reeds actief is.

Marktpotentie benutten
PCT Koudetechniek is in de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid en is volgens directeur/eigenaar Sander van den Heuvel toe aan een volgende groeifase: “Unica is een sterke, aansprekende marktpartij die veel ervaring heeft met het breder en sneller laten groeien van bedrijven. We hebben er veel vertrouwen in dat Unica de continuïteit van ons familiebedrijf waarborgt, maar ook dat we als onderdeel van Unica onze marktpotentie beter kunnen benutten.” Sander van den Heuvel blijft directeur van het bedrijf en krijgt dezelfde vrijheden en verantwoordelijkheden als andere directeuren van Unica.

V.l.n.r. Bert Moser (CFO Unica), John Quist (CEO Unica), André Kant en Paul Numan (directie Numan & Kant)

Tweede overname in 2020

De overname van PCT Koudetechniek is de tweede acquisitie in korte tijd, want begin maart 2020 werd ook de overname van meet- en regelspecialist Numan & Kant bekend gemaakt door Unica. Naast deze recente acquisities versterkte Unica zijn netwerk van bedrijven in de afgelopen anderhalf jaar ook met de bedrijven Dotwood (cluster ICT Solutions), Boele Fire Protection (cluster Fire Safety), Brainpact (cluster Industry Solutions) en Synto (cluster Building Services). In het lopende jaar verwacht Unica nog meer overnames te doen, ter verdere versterking van gespecialiseerde activiteiten of in de vorm van verdere uitbreiding van de regionale aanwezigheid.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics