Unica neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation over

0
Unica, de grootste zelfstandige technische dienstverlener van ons land, neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation uit Den Bosch over. Pro-Fa Automation is sinds de oprichting in 2006 uitgegroeid tot een gerespecteerde speler in de markt van industriële automatisering. Het levert diensten voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, chemie, farma en metaalindustrie. Unica neemt een substantieel belang in Pro-Fa Automation en verwerft binnen enkele jaren alle aandelen.
Pro-Fa Automation zorgt ervoor dat haar klanten concurrerend kunnen blijven produceren door MES, SCADA en PLC-projecten uit te voeren die helpen bij de verbetering van de bedrijfsvoering en het geven van meer inzicht in processen, kostprijs en performance. Dit doet Pro-Fa Automation voor gerenommeerde multinationals, MKB- en nutsbedrijven. Pro-Fa Automation blijft onder dezelfde naam actief in de markt met de huidige directeuren Jan de Haan, Christ Oomen en Mark Satink. Pro-Fa heeft op dit moment 25 medewerkers en maakt sinds de oprichting een gestage groei door.
Overname past bij ambities Unica in industriële automatisering
De overname sluit aan bij het beleid van Unica om zich te richten op een bredere dienstverlening in de markt voor industriële automatisering. Unica heeft al enige tijd de wens haar positie in deze markt te vergroten. Unica Industrial Projects is al actief in de markt voor gebouw- en procesautomatisering in de procesindustrie, waterbranche en maakindustrie. Hierbij richt het bedrijf zich primair op de nieuwbouw, upgrades en migraties van technische installaties. Unica wil met de overname onder meer inspelen op het nog steeds groeiende belang van industriële automatisering bij productieprocessen.

John Quist, CEO van Unica,

John Quist, CEO van Unica, licht toe: “Pro-Fa Automation heeft een krachtige positie in de markt. De overname biedt Unica de kans zich beter te richten op deze markt. Industriële automatisering is in de maak- en procesindustrie niet meer weg te denken en deze ontwikkeling zal zich doorzetten. Ook sluit Pro-Fa Automation prima aan op de visie en bestaande activiteiten van Unica, bijvoorbeeld op het gebied van energiemanagement. Energievraagstukken worden ook in de productie steeds belangrijker en naast onze expertise op het gebied van industriële automatisering kunnen wij onze ervaring op het gebied van ICT, communicatie en energie hier toepassen. Het is mijn overtuiging dat Pro-Fa Automation en Unica elkaar zullen versterken.”

Jan de Haan
Owner, Pro-Fa Automation

Jan de Haan, directeur van Pro-Fa Automation: “De overname door Unica stelt ons in staat de groei van ons bedrijf te continueren, met inbegrip van de ondernemersgeest waarmee wij in de afgelopen 10 jaar een sterke positie in industriële automatisering hebben opgebouwd. Unica geeft ons alle ruimte om goed naar onze klanten te blijven luisteren en daarop in te kunnen spelen. Belangrijke reden tot aansluiting bij een grote partij als Unica is het kunnen bieden van een bredere dienstverlening. Met Unica hebben we meer aantrekkingskracht en zijn we ervan overtuigd te kunnen profiteren van de sterke positie en ervaring op tal van terreinen, zodat we nog meer waarde kunnen leveren aan onze klanten.”

Over Pro-Fa Automation
Pro-Fa Automation is een industrieel automatiseerder, gevestigd in ’s-Hertogenbosch, met klanten in de voedingsmiddelenindustrie, chemie, farma en metaalindustrie. Pro-Fa heeft veel kennis en ervaring van productie- en bedrijfsprocessen en zorgt ervoor dat haar klanten concurrerend kunnen blijven produceren. Voor meer informatie: www.pro-fa.com.
Over Unica
Unica is met 14 vestigingen, 10 gespecialiseerde bedrijven, 3 regionale projectenbedrijven en meer dan 2.000 medewerkers de grootste zelfstandige technische dienstverlener van Nederland. Unica biedt opdrachtgevers integrale, technologische oplossingen voor veiligheid, comfort & gezondheid, ICT en energie & duurzaamheid. Unica behoort tot de ‘Top 250 Groeibedrijven van Nederland’, een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken.
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics