Uitnodiging woensdagmiddag 20 april 2016 IndustrieTOP midden Nederland

0

“Van Smart Industry naar Smart Circularity”
De eerste interactieve en succesvolle IndustrieTOP Midden Nederland heeft vorig jaar (maart 2015) plaatsgevonden. Met meer dan 120 innovatieve industriële topondernemers uit Midden-Nederland is toen gesproken over de kansen van Smart Industry.

Graag nodigen wij u (opnieuw) uit voor een 2e editie.

Een belangrijk aspect van de IndustrieTOP blijft de mogelijkheid om informeel op directieniveau te spreken met andere ondernemers uit de industrie. Op persoonlijke titel worden voor deze bijeenkomst wederom topondernemers uit Gelderland, Overijssel, Utrecht en Flevoland uitgenodigd om in een interactieve setting met elkaar het gesprek aan te gaan over het volgende onderwerp: “van Smart Industry naar Smart Circularity”

”Transitioning to the circular economy could be the biggest opportunity for improving how we organize production and consumption in the global economy since the dawn of the Industrial Revolution 250 years ago”. World Economic Forum (september 2015).

‘’ …. de effecten van een toename in de circulaire economie voor heel Nederland schatten we in op een totaal van 7,3 miljard euro. Hiermee zijn ongeveer 54.000 banen gemoeid en daarnaast zijn er spinoff kansen voor de Nederlandse economie te benoemen, o.a. op het gebied van een sterkere kennispositie …”. TNO (juni 2013).

“Bedrijven kijken steeds vaker naar de complete levenscyclus van hun producten en de daarvoor benodigde grondstoffen. Groei kan worden losgekoppeld van de grondstoffen die zij daarbij gebruiken …. het gaat om een verschuiving van ‘pakken, produceren en verspillen’ naar ‘reduceren, hergebruiken en recyclen’…. en de gevolgen die dit heeft voor de verdien- en bedrijfsmodellen van de toekomst en de gevolgen voor de financiering” ING Bank (mei 2015).

Bovenstaande bronnen duiden helder het belang van de circulaire economie. Tijdens de IndustrieTOP komen vragen aan de orde als: Wat is de noodzaak van de omslag naar circulair denken? Hoe gaat het gedachtengoed van Smart Industry de circulaire economie een boost geven? Welke kansen en bedreigingen komen er op ondernemers af? Welke verdienmodellen ontstaan er? En op welke manieren moet rekening gehouden met nieuwe financieringsmodellen?

Tafelvoorzitters

Wees welkom op woensdagmiddag 20 april 2016 te Zwolle!

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics