Uitnodiging voor de Circular Creation Challenge 2017 op 21 en 22 september

0

De circulaire economie biedt veel kansen en heeft impact op bedrijven, de overheid en de burgers.

Nederland heeft als doelstelling om in het jaar 2050 volledig circulair te zijn met betrekking tot onze economie. Tijdens de Circular Creation Challenge 2017 werken we toe naar innovatieve concepten met bijhorende businesscases.

Recente studies tonen aan dat jaarlijks in Nederland 7 miljard euro te besparen is op grondstoffen, dat we minimaal 15.000 banen kunnen creëren en dat we onze milieufootprint sterk kunnen verminderen. Daar draagt de Circular Creation Challenge 2017 op een constructieve manier aan bij. Bepaalde instanties en bedrijven hebben een case ingebracht waar de deelnemers van de challenge aan gaan werken om te komen tot innovatieve concepten en duurzame oplossingen. Via deze zeer concrete cases en toepassingen worden er samenwerkingsverbanden gesmeed en krijgen deze een vliegende start.

Dit zijn de verschillende cases waar door verschillende teams aan gewerkt gaat worden tijdens de CCC2017:

CASE 1: Ontwerp een applicatie, systeem of werkwijze waarbij overheden, bedrijfsleven en burgers samen de luchtkwaliteit kunnen monitoren.

CASE 2: Hoe ziet een “proeftuin” eruit waarin de hele keten van plastic is vertegenwoordigd, en hoe zorg je dan vervolgens voor opschaling? En wat moet er daarvoor worden opgenomen in de Transitieagenda kunststoffen?

CASE 3: Hoe kan je het aantal bestelbussen / vrachtwagens in de stad verminderen, bijvoorbeeld door digitale toepassingen of andere innovaties die goederenstromen combineren?
Het gaat in deze case om B2B (Busines2Busines) oplossingen.

De Circular Creation Challenge 2017 is gratis toegankelijk voor deelnemers die zich vooraf hebben geregistreerd als deelnemer. Zij kunnen zich online met een team aanmelden of als losse deelnemer. Deelnemers bestaan uit experts, entrepreneurs, studenten, fanatiekelingen, ondernemers

Aanmelden

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics