Tuinte machinefabriek investeert in 2 DMG Mori freesmachines om capaciteit, flexibiliteit en doorlooptijd te verbeteren.

0

Om de capaciteit en flexibiliteit te vergroten op de verspanende afdeling heeft Tuinte machinefabriek 2 nieuwe freesmachines aangeschaft, te weten, een DMG Mori DMF 360/11 en een DMG Mori CMX 70. Door de uitbreiding van het machinepark kan Tuinte machinefabriek blijven voldoen aan de eisen in een veranderende markt, die tevens steeds kortere doorlooptijden vraagt.

De DMG Mori DMF 360/11 met een Heidenhain TNC 640 besturing heeft een X-as 3600 mm / Y-as 1100 mm / Z-as 900 mm, welke is voorzien van een vaste tafel met een geïntegreerde rondtafel van Ø1050 mm. De zwenkkop als B-as heeft een bereik van +105° / -105°.

Verder beschikt deze machine over een economische pendelbewerking met een scheidingswand en een gereedschapmagazijn met 120 gereedschap posities. Deze freesbank kan zware werkstukken tot 5000 kg. bewerken. Het frame is vervaardigd uit een minerale casting, welke de basis is voor de hoogst mogelijke precisie. De machine heeft een maximaal toerental van 10.000 omw./min. met een HSK-A100 spindelopname


De DMG Mori CMX 70 U levert de hoogste prestaties en productiviteit met krachtige universele freestechnologie voor 5-zijdig verspanen in één opspanning.

De DMG Mori CMX 70 U levert de hoogste prestaties en productiviteit met krachtige universele freestechnologie voor 5-zijdig verspanen in één opspanning. Deze moderne CNC freesmachine is productief, flexibel en zeer gebruiksvriendelijk. De freesbank is voorzien van een Heidenhain TNC 620 besturing, die het eenvoudig maakt om maximale prestaties te kunnen bieden. De machine heeft een maximaal toerental van 12.000 omw./min. De machine beschikt over 60 gereedschap posities.

Tuinte machinefabriek: toeleverancier met toegevoegde waarde!

Samen met de zusterbedrijven Tumakon engineering & machinebouw en TDO technical services vormt Tuinte machinefabriek de Tuinte groep. Samen meer dan de som der delen!

Het familiebedrijf bestaat sinds 1964 en heeft ruim 80 competente en gemotiveerde medewerkers. Gezamenlijk bieden zij haar opdrachtgevers een breed pakket aan keuzemogelijkheden. Van het ontwerp en de bouw van machines op maat tot aan technologisch hoogwaardige toelevering. Ook de montage, onderhoud en revisie worden in één hand gehouden.

De werkmaatschappijen van de Tuinte groep kunnen bogen op een lange historie, gekenmerkt door vernieuwend ondernemerschap. Stuk voor stuk krachtige organisaties die investeren in hun mensen én in technologische verdieping.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.