Tuinte machinefabriek investeert fors in 24/7 Smart Machining

0

Tuinte machinefabriek heeft onlangs een Hermle C42 met RS2 productiecel voor manarm produceren in een 24/7 omgeving, in gebruik genomen. Hiermee is een volgende stap in smart machining gezet.

De Hermle C42 is een buitengewoon krachtig vijfassig bewerkingscentrum, ideaal voor het efficiënt bewerken van complexe en nauwkeurige producten. De RS2 productiecel is uitgerust met een Kuka robot, waarin zowel product als pallethandling mogelijk is. Dit resulteert in een nog efficiëntere productie van zowel enkel stuks als series. De maximale palletgrootte bedraagt 800 x 630 mm en in de cel kunnen 45 pallets, incl. matrijzenpallets geplaatst worden.

Het bewerkingscentrum heeft een werkbereik van 800x800x550 mm, een toerental van 18.000 omw./min en een gereedschapmagazijn van maar liefst 234 plaatsen. De machine wordt volledig CAM aangestuurd (Hypermill) en de automatiseringssoftware die de robot aanstuurt is van Soflex. Deze software kan in de toekomst gekoppeld worden aan het ERP systeem.

De cel kan in de toekomst worden uitgebreid met een 2de machine, waardoor Tuinte machinefabriek nog beter en sneller kan inspelen op de wensen in de markt.

Toeleverancier met toegevoegde waarde!

Samen met de zusterbedrijven Tumakon engineering & machinebouw en TDO technical services vormt Tuinte machinefabriek de Tuinte groep. Samen meer dan de som der delen!

Het familiebedrijf bestaat sinds 1964 en heeft ruim 80 competente en gemotiveerde medewerkers. Gezamenlijk bieden zij haar opdrachtgevers een breed pakket aan keuzemogelijkheden. Van het ontwerp en de bouw

van machines op maat tot aan technologisch hoogwaardige toelevering. Ook de montage, onderhoud en revisie worden in één hand gehouden.

De werkmaatschappijen van de Tuinte groep kunnen bogen op een lange historie, gekenmerkt door vernieuwend ondernemerschap. Stuk voor stuk krachtige organisaties die investeren in hun mensen én in technologische verdieping.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics