TU-studenten ontwikkelen methode om bestaande woningen goedkoop zelfvoorzienend te maken

0

Om klimaatverandering tegen te gaan en ervoor te zorgen dat duurzame bouwprincipes voor iedereen bereikbaar zijn, hebben drie TU-studenten The Motown Movement opgericht. Ze ontwikkelen een low-budget en do-it-yourself methode om bestaande woningen naar zelfvoorzienend te transformeren. Building Heroes gaat een samenwerking aan met deze startup en stelt kennis, middelen en haar netwerk beschikbaar aan de studenten. Building Heroes profileert zich als het ‘thuishonk’ voor professionals in de bouw, infra en vastgoed en gelooft dat de innovatie van de studenten hard nodig is.

“Nieuwe oplossingen, zoals die van The Motown Movement, maken het verschil. We zijn ervan overtuigd dat innovatie nodig is in de bouw. We kunnen als sector zoveel impact hebben op de duurzaamheid in het dagelijks leven van mensen. Daarom ondersteunen we de missie van deze ambitieuze studenten”, aldus Jeroen Meerum Terwogt, één van de oprichters van Building Heroes.

Arjan Boonstra, de huidige voorzitter van The Motown Movement: “Zo’n twee jaar geleden besloten we als TU-studenten tijdelijk te stoppen met onze studies om klimaatverandering tegen te gaan door duurzame bouwprincipes bereikbaar te maken voor iedereen. We zijn blij dat Building Heroes hierin helpt en ons verbindt met partners, kennis en ook met financiële middelen ondersteunt. Dankzij dit duwtje in de rug kunnen we hopelijk, na de proof of concept, onze toepassing naar andere werelddelen en Nederland brengen.”

Innovatie start in Detroit
De jonge studenten van The Motown Movement werden geïnspireerd door Detroit. Boonstra: “De stad staat bekend om haar armoede en criminaliteit, maar de Detroiter blijft enorm positief en heeft een sterke do-it-yourself-mentaliteit. Men maakt gebruik van de beschikbare ruimte, materialen en vrijheid en er is een sterke community. Dat sluit perfect aan bij onze methode om bestaande woningen naar zelfvoorzienende woningen te transformeren.”

Meerum Terwogt: “We kunnen niet zonder de mind-set van de nieuwste generatie bouw-professionals, die zich vaker vanzelfsprekend bezighouden met duurzaamheid. Deze generatie vindt het terecht onbegrijpelijk dat de methoden van vroeger worden gehanteerd, maar er wel verandering wordt verwacht. Zij vragen van eerdere generaties een andere vorm van leiderschap, waarin een hiërarchische structuur ruimte maakt voor gelijkheid. Deze samenwerking past bij onze continue inzet om deze twee werelden met elkaar te verbinden.”

 

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics