TU Eindhoven nr. 1 in samenwerking met industrie volgens Times Higher Education Ranking

0

Een sterke stijging voor de TU Eindhoven op de ranglijst van de Times Higher Education World University Ranking (THE WUR). Dat blijkt uit de resultaten die vandaag voor het jaar 2017-2018 zijn gepubliceerd.

De TU/e is op de algemene ranglijst 36 plaatsen gestegen, van een 177e plaats in 2016-2017 naar een 141e plaats in 2017-2018. Beoordelingen worden gedaan op het vlak van onderwijs, onderzoek, wetenschappelijke publicaties, samenwerking met bedrijfsleven en internationalisering: Teaching (the learning environment), Research (volume, income and reputation), Citations (research influence) en Industry income (knowledge transfer).

Jan Mengelers

Op deze laatste indicator (‘industry income’) behoudt de TU/e wereldwijd de eerste plaats. Dat betekent dat de universiteit het beste scoort op samenwerkingen met industrie op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Dat past binnen de ambities van de universiteit. Zo heeft de TU/e een eigen programma ‘Impuls’ opgericht in 2013 dat onderzoekssamenwerking met de industrie stimuleert.

Dit jaar zijn voor het eerst 1.000 instellingen uit 77 verschillende landen gepresenteerd in de ranking. Vorig jaar waren dat er nog 980. Met name Chinese en Zuid-Koreaanse instellingen verstevigen de posities op de ranking. De University of Oxford blijft aanvoerder van de THE ranking.

De THE ranking is opgericht in 2004 en is een van de meest gebruikte internationale ranglijsten voor studenten en overheden.

Trots
Het behoud van de koppositie bevestigt voor bestuursvoorzitter Jan Mengelers het unieke karakter van onze universiteit met het ecosysteem om ons heen. “De nummer één positie in deze lijst is een bevestiging van de kwaliteit van deze universiteit. We zijn sterk in wetenschappelijk onderzoek en dat wordt gewaardeerd én gestimuleerd door de industrie in deze regio. Samenwerking levert dan mooie dingen op.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics