TU Delft spin-off Somnox start crowdfundingscampagne

0

Julian Jagtenberg

De Delftse startup Somnox is vandaag een crowdfundingscampagne gestart om haar knuffelbare slaaprobot, bedoeld om mensen een betere nachtrust te bieden, op de markt te kunnen brengen. 

De start-up is opgericht door vier studenten van de TU Delft, onder wie IO-student Julian Jagtenberg. Hij bedacht de slaaprobot tijdens zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en het team maakte een prototype voor de minor Robotics. De slaaprobot, die er door een zacht omhulsel uitziet als een kussen, simuleert de menselijke ademhaling. De toenmalige studenten hadden uit bestaand onderzoek geleerd dat het ‘overnemen’ van een rustige ademhaling van een ander, mensen helpt om in slaap te vallen.

Innovatie op slaapkwaliteit

Somnox slaaprobot co-designed by Auping 

De samenwerking van Somnox met Auping omvat de gezamenlijke ontwikkeling van het product, de technologie alsmede de productie en distributie ervan. Op basis van onze intrinsieke motivatie voor goede slaap en innovatie verkennen Auping en Somnox samen de mogelijkheden van nieuwe technologie en innovatieve concepten. In de loop der jaren heeft Auping veel kennis opgedaan over de kracht van slapen en wat er nodig is om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Productielijn

“Sindsdien hebben we de slaaprobot verder ontwikkeld. 50 testslapers hebben hem een tijdje gebruikt en zo’n 5.000 personen hebben feedback gegeven op het concept”, vertelt Jagtenberg. “De crowdfunding moet het mogelijk maken een productielijn op te zetten. Een flinke stap in de richting van onze droom om in 2025 100.000 mensen aan een goede nachtrust te helpen met ’s werelds beste natuurlijke slaapoplossing” aldus Jagtenberg.

Meer informatie
De Somnox slaaprobot is tot 14 december beschikbaar voor pre-order op Kickstarter. Kijk voor meer informatie op http://somnox.nl/kickstarter

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics