TU Delft Solar Boat Team behaalt tweede plek tijdens eerste race van de Solar Sport One competitie

0

Tijdens de eerste race van de Solar Sport One competitie afgelopen weekend, een Solar Boat race competitie van vijf wedstrijden tussen mei en juni, is het TU Delft Solar Boat Team als tweede geëindigd. De eerste race van het jaar vond plaats in Akkrum, Friesland en bestond uit drie onderdelen: een Time Trial, Endurance race en een Sprint. Ondanks het feit dat de race erg vroeg in het jaar viel en het team een nieuwe boot heeft gebouwd, wist het TU Delft Solar Boat Team toch een podium plek te veroveren na tweede te worden tijdens de Time Trial en Endurance race, in beide gevallen achter Clafis Victron Energy. “De nummer één van de race vaart al jaren met dezelfde geoptimaliseerde boot, het is dus ook erg knap dat we zo dicht achter ze zijn geëindigd zo vroeg in het jaar.”, zegt Team Manager Sjoerd Berning. Tijdens de Sprint finishte het team als vierde met drie secondes verschil met de nummer twee. Het resultaat van de race wordt meegenomen in het algemeen klassement van de Solar Sport One competitie, waarvan het winnen ervan het doel is van het TU Delft Solar Boat Team dit jaar.

Team Manager Sjoerd Berning.

De TU Delft Solar Boat 2018 finisht na het succesvol uitvaren van de Time Trial race.

Efficiëntie

Het TU Delft Solar Boat Team wilt graag laten zien wat er allemaal mogelijk is met duurzame energie als je er efficiënt mee omgaat. Efficiënt varen is dan ook waar de TU Delft Solar Boat 2018 voor is ontworpen. Dit kwam naar voren tijdens de Time Trial en de Endurance race, waarbij zoveel mogelijk uit je energie halen het belangrijkste is. Het team eindigde in beide de races tweede, achter Clafis Victron Energy. Het team is erg trots op het resultaat gezien de korte tijd die het team heeft gehad om een nieuwe boot te ontwerpen, bouwen en testen voor de eerste race. “ We zijn erg positief over het resultaat, dit geeft een goede basis voor de volgende races.” , aldus Team Manager Sjoerd Berning.

Werk aan de winkel

Het TU Delft Solar Boat Team heeft als doelstelling om eerste te worden in het algemeen klassement van de Solar Sport One competitie. Met de tweede plek tijdens de eerste race zijn de eerste punten voor het klassement al binnen, echter is het team nog niet waar ze willen zijn. “Na deze race weten we waar we nu staan en hoe we onszelf kunnen verbeteren om in de volgende races nog betere resultaten te kunnen leveren.” zegt Exposure Manager Paul Schellekens. Er is dus genoeg werk te doen voor het team in de komende weken voor de eerste race. Zo gaat het team onder anderen focussen op het hoogte controle systeem, waardoor de TU Delft Solar Boat 2018 stabieler kan vliegen en hogere snelheden kan bereiken.

Paul Schellekens

Volgende races

Over iets meer dan een maand, 22-23 juni, vindt de eerst volgende race plaats in Purmerend waarbij wederom efficiëntie de belangrijkste rol gaat spelen. De races hierna vinden achtereenvolgend plaats in Groningen, Groningen-Leeuwarden en Monaco. Deze laatste race vindt plaats tussen 13 en 14 juli.
Het team kijkt vol vertrouwen uit naar de aankomende races.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics