TRUMPF breidt softwareactiviteiten uit door overname van Lantek

0

Het hightechbedrijf TRUMPF neemt het softwarehuis Lantek over en richt zich daarmee op software in plaatbewerking die onafhankelijk van de machinefabrikant draait. “TRUMPF opent zich met deze overname voor de productie-ecosystemen van klanten”, zegt Thomas Schneider, Managing Director of Machine Tool Development bij TRUMPF. “Het proces van onze klanten is onze focus – met Lantek dekken we de plaatwerkprocesketen uitgebreid, zelfs met machines van verschillende fabrikanten. Op deze manier zetten we weer een grote stap in de richting van efficiënte en verbonden plaatbewerking en het verrijken van het Smart Factory-oplossingsportfolio.”

Na deelname aan de ontwikkeling van umati, de open machine data interface, de ontwikkeling van omlox, de open positioneringsstandaard en de samenwerking met intralogistiek expert Jungheinrich op geautomatiseerde geleide voertuigen, is de samenwerking met Lantek een consistente stap procesoptimalisatie en connectiviteit voor de plaatwerkproductie van de toekomst.

Thomas Schneider

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

“We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met TRUMPF. Lantek leidt al 35 jaar de plaatwerksoftware dankzij het vermogen om de beste productieoplossingen naar elke snijmachine te brengen, en dit zal ons doel blijven, het verzekeren van interconnectiviteit en onafhankelijkheid tussen gereedschapsbouwers. Onze klanten profiteren van een nauwe uitwisseling in de belangrijkste technologieën van de toekomstige AI, datamodellen en holistische procescontrole. Dit stelt ons in staat om onze competenties te bundelen en software te ontwikkelen voor de toekomst van de productie van plaatwerk op een nog opener en klantgerichtere manier in de toekomst,” zegt Alberto Lopez de Bi’aspre, CEO van Lantek.

De familiebedrijf softwarespecialist Lantek werd opgericht in 1986 en heeft zijn hoofdkantoor in Vitoria-Gasteiz, Spanje. Het bedrijf is wereldwijd actief met 20 locaties in 14 landen. Meer dan 220 medewerkers ontwikkelen, implementeren en onderhouden software voor plaatbewerking en metaalbewerking met alle snijtechnologieën. Dit omvat CAD-, CAM-, MES- en ERP-oplossingen. Lantek wil onder haar huidige naam blijven opereren. Een integratie onder het merk TRUMPF is niet gepland en Lantek blijft zich inzetten voor neutraliteit en onafhankelijkheid van alle gereedschapsbouwers.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics